GE Money – divizia de servicii financiare de retail a concernului General Electric in Romania – are, incepand din iunie, trei noi membri in echipa de management: Sorin Serban, Chief Risk Officer (CRO), Javier Lopez, Chief Financial Officer (CFO) si Barbaros Citmaci, Treasury Manager.
Sorin Serban, noul Chief Risk Officer, are o experienta de peste 13 ani in domeniul financiar, din care mai bine de 8 ani in management de risc. Inainte de a se alatura echipei GE Money, Serban a ocupat o pozitie similara la Millennium Bank Romania unde a lucrat ca Risk Management & Lending Director. Anterior el a ocupat diverse functii de management in mai multe institutii bancare din Romania – OTP Bank Romania, CA IB Corporate Finance Romania (o divizie a Bank Austria Creditanstalt) si Citibank Romania. Serban detine titlul Chartered Financial Analyst (CFA) din 2004 si doua diplome universitare, dintre care una in Drept si una in Inginerie Electrica, la Universitatea Politehnica Bucuresti. Serban a fost pana de curand vice presedintele reprezentantei locale a CFA (Charted Financial Analysts), organizatia internationala a analistilor financiari si se implica activ in activitatile Asociatiei Romane a Analistilor Financiari (CFA Romania).

Javier Lopez este de origine spaniola si vine cu o experienta de peste 10 ani in diferite divizii ale General Electric din intreaga lume. Inainte de GE Money Romania, Javier Lopez a lucrat la sediul central al GE Money EMEA (Zona Europa, Orientul Mijlociu si Africa) din Londra, unde a ocupat pozitia de Senior Manager Financial Planning & Analysis. Anterior, Javier Lopez a detinut functia de Opex & Productivity Manager in cadrul diviziei de credite ipotecare a GE Money din Marea Britanie. De asemenea, inainte de a se alatura echipei GE Money, Javier Lopez a ocupat functii manageriale in departamentul financiar din cadrul diviziei GE Plastics; a fost South Region Finance Manager din 2003 pana in 2004 si membru al Corporate Audit Staff, intre 2000 si 2002. Lopez detine o diploma in inginerie chimica la Institut Quimic Sarria si are un MBA la Esade University College din Spania. El vorbeste fluent engleza, franceza, germana si italiana.

Barbaros Citmaci este in prezent Treasury Manager al GE Money in Romania, dupa ce a ocupat aceasta functie timp de mai bine de 8 ani in cadrul companiei Volkswagen Dogus Finance, grup ce ofera servicii financiare in Turcia. Anterior, Barbaros a detinut timp de doi ani functia de Treasurer la Deutsche Bank din Istanbul. La numai 33 de ani, Barbaros are o experienta solida in domeniul financiar si studii aprofundate - un MBA in Capital Markets & Bourse la Universitatea Marmara din Turcia. In prezent este doctorand si in acelasi timp sustine periodic prelegeri ca profesor asociat la universitatile Kadir Has si Marmara, pe teme precum Central Bank Balance Sheet, Emerging Markets & Treasury Strategies. De asemenea, Barbaros Citmaci s-a implicat intr-o serie de proiecte de cercetare, este editor colaborator la mai multe ziare si reviste economice din Turcia si este membru al Reuters Poll of Macro Economic Forecasts.

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea celor trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi SA (companie care ofera credite de consum) si Domenia Credit SA (companie specializata in credite ipotecare si imobiliare). De la achizitie, cele trei companii au trecut printr-un proces de integrare si din iunie 2008 comunica sub brandul GE Money, cele trei entitati legale pastrandu-se. In Romania, GE Money ofera o gama larga de produse, printre care se numara leasing auto si de echipamente, credite ipotecare si imobilare, imprumuturi de nevoi personale, carduri de cumparaturi, imprumuturi de consolidare a datoriilor, imprumuturi pentru nevoi personale cu garantii imobiliare.

Cele trei business-uri sunt detinute in parteneriat de catre General Electric Capital Corporation (GECC), companie a General Electric si Dogus Holding A.S.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri