Leul s-a apreciat constant luni, de la 3,60 lei/euro la mai putin de 3,57 lei/euro, reusind sa recupereze cei trei bani pierduti pana la inchiderea sedintei de vineri, cand euro era cotat la 3,6050 lei, in conditiile in care si celelalte monede din regiune s-au apreciat usor fata de euro, conform NewsIn.
Leul s-a apreciat treptat, luni, de la 3,60 lei/euro la 3,5671 lei/euro, iar la 17:15, bancile cumparau un euro cu 3,5750 lei si il vindeau cu 3,5795 lei.

"Randamentele din piata monetara sunt destul de bune, iar dupa ce Statele Unite au anuntat ca ii vor ajuta pe cei cu probleme financiare, dolarul s-a apreciat destul de mult, ceea ce a atras probabil increderea investitorilor si in valutele expuse la risc mai mare. Leul a inregistrat, joi si vineri, unele corectii, dar luni si-a reluat tendinta de apreciere", a spus seful departamentului de tranzactii interbancare al Volksbank Romania, Monica Angelescu, pentru NewsIn.

Cursul de referinta afisat luni de BNR arata o usoara scumpire a leului cu 0,09%, pana la 3,5794 lei/euro, de la nivelul de 3,5829 lei/euro afisat vineri.

Cursul de referinta afisat, luni, de BNR arata o apreciere a leului cu peste un ban (0,5%) in fata dolarului, pana la 2,2563 lei/dolar, de la 2,2676 lei/dolar, cat era vineri.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat treptat de la 1,5970 la 1,5842 dolari/euro, dupa ce Statele Unite au anuntat un plan de urgenta pentru restabilirea increderii investitorilor in bancile ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac, care au avut de suferit de pe urma crizei creditelor. Dupa ora 15:30, insa, dolarul s-a depreciat pana la 1,5905 dolari/euro, iar la 17:10, euro era cotat la 1,5897 dolari.

Dobanzile la depozitele in lei pentru o zi de tip overnight continua sa incadreze dobanda cheie, de 10% pe an, pe seama echilibrarii nevoii de lichiditate din piata monetara.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,64% pe an, in usoara crestere fata de cel de 9,56% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 10,14% pe an, de la 10,06% pe an, cat era vineri.

Banca centrala a atras, luni, 4,13 miliarde lei (1,15 miliarde euro) de la 16 banci in depozite cu scadenta pe 21 iulie, la o dobanda de 10% pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri