Profitul net al Bancii Comerciale Carpatica (BCC) s-a redus in primul semestru al anului cu 51,6% fata de perioada similara din 2007, pana la 3,39 milioane lei, in conditiile sporirii cu 17,3% a activelor bancii in intervalul iunie 2007 - iunie2008, pana la 2,17 miliarde lei, a anuntat banca.
Astfel, in primul semestru al anului trecut, BCC a inregistrat un profit net de 7 milioane lei. La sfarsitul lui iunie 2007, activele nete ale bancii ajunsesera la 1,85 miliarde lei.

Volumul creditelor acordate clientelei a ajuns, la sfarsitul lui iunie 2008, la 1,25 miliarde lei, in crestere cu 8,7% fata de 30 iunie 2007. Volumul depozitelor atrase de la clientela non-bancara a avansat cu 27,8% in intervalul iunie 2007 - iunie 2008, pana la 1,79 miliarde lei, de la 1,4 miliarde lei.

Veniturile totale ale BCC au crescut cu 55,9%, pana la 268,9 milioane lei, in conditiile in care veniturile din dobanzi si comisioane au avansat moderat.

Astfel, veniturile din comisioane au crescut cu 18,5%, pana la 37,23 milioane lei, in conditiile in care cheltuielile aferente comisioanelor au scazut usor, de la 1,77milioane lei in primul semestru al anului trecut, la 1,67 milioane lei in intervalul ianuarie-iunie 2008.

Dobanzile de primit si veniturile asimilate acestora au crescut cu aproape 27% in primul semestru din 2008 fata de intervalul similar din 2007, pana la 98,35 milioane lei, in conditiile in care dobanzile de platit si cheltuielile asimilate au avansat cu 34,3%, pana la 61,33 milioane lei in aceeasi perioada.

Activitatea in primul semestru a fost influentata de decizia bancii de a centraliza procesul de creditare, se precizeaza in comunicatul trimis de BCC Bursei de Valori din Bucuresti (BVB).

„Banca nu a fost neaparat interesata de cresterea surselor (de finantare, n.r.), care au cunoscut scumpiri importante, atat pe fondul politicii bancii centrale, dar mai ales din cauza politicilor unor banci de a atrage surse la costuri foarte mari. Banca a fost si este interesata sa-si creasca intensiv activitatea, punand accent pe eficienta”, a declarat directorul general al BCC, Nicolaie Hoanta.

In semestrul al doilea, banca vrea sa-si sporeasca portofoliul de credite, atat pe segmentul pentru populatie, cat si pe cel adresat companiilor. Totodata, pana pe 25 august 2008, se va finaliza procesul de subscriere la majorarea de capital, masura deja aprobata de actionari, iar banii vor fi utilizata "pentru actiuni de dezvoltare intensiva" si investitii in sistemul informatic al bancii, se mai arata in comunicatul BCC.

Titlurile Bancii Comerciale Carpatica sunt listate la bursa din Bucuresti. BCC are o valoare de piata de 370,15 milioane lei, aferenta cotatiei de 0,2070 lei/actiune, stabilita la inchiderea sedintei de joi, cand titlurile bancii s-au depreciat cu 1,43% fata de nivelul sedintei precedente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri