Raiffeisen Leasing IFN SA a finantat in primele sase luni ale acestui an 1.940 de contracte, de 130 milioane euro, valoare cu 3,7% mai mica fata de aceeasi perioada din 2007, cand compania finantase bunuri in valoare de 135 milioane euro, arata compania.
In volumul total al finantarilor, vehiculele au cea mai mare pondere, de 75%, fata de 76% la sfarsitul lui iunie 2007. Segmentul de echipamente si-a sporit cel mai mult ponderea in portofoliu, pana la 22%, fata de 19% dupa primul semestru al anului trecut.

Leasingul imobiliar a avut o pondere de 3% din totalul finantarilor, in scadere cu 2 puncte procentuale fata de aceeasi perioada din 2007.

"Cresterea costurile de refinantare a avut un impact semnificativ anul acesta pe piata romaneasca. Obiectivele noastre pentru anul in curs au in vedere mentinerea unui nivel de calitate inalt al serviciilor oferite si dezvoltarea de noi produse", a declarat directorul general al Raiffeisen Leasing, Mihaela Mateescu.

Raiffeisen Leasing are un portofoliu activ de 315 milioane euro si peste 14.000 de contracte in derulare. Oferta de servicii cuprinde leasing auto, echipamente, leasing imobiliar, proiecte complexe si achizitii publice.

Clientii companiei sunt in principal companii, de la intreprinderi mici si mijlocii (IMM) la corporatii, multinationale si municipalitati. Compania este prezenta in 16 orase mari din Romania.

Infiintata in iulie 2002, Raiffeisen Leasing IFN SA este detinuta in cote egale de Raiffeisen Leasing International si Raiffeisen Bank. Raiffeisen Leasing este membra a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) incepand din anul 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri