Titlurile grupului financiar belgiano-francez Dexia s-au depreciat, luni, pana la un minim record, dupa ce Le Figaro a anuntat ca banca planifica o marire de capital, insa un purtator de cuvant a anuntat ca banca nu are probleme cu lichiditatile, informeaza Reuters.
In schimburile matinale, titlurile Dexia listate la bursa din Bruxelles s-au depreciat cu 32,8%, la 6,75 euro/actiune, iar valoarea de piata a companiei a scazut cu 4 miliarde euro, la 8 miliarde euro.

Consiliul director al grupului Dexia a organizat, duminica, o conferinta extraordinara pentru a discuta situatia bancii Fortis, partial nationalizata de guvernul belgian, olandez si luxembourghez.

Reprezentantii grupului financiar Dexia au refuzat sa comenteze raportul publicat in ziarul francez LeFigaro, iar un purtator de cuvant a anuntat ca banca nu are probleme de lichiditate.

"Nivelul lichiditatilor este bun, iar evenimentele din ultimele zile privind criza financiara a bancii Fortis nu au avut un impact negativ", a adaugat acesta.

Grupul Dexia a inregistrat pierderi de 330,5 milioane dolari, in al doilea trimestru, ceea ce a dus la o temperare a apetitului pentru risc si la reorientarea companiei spre tranzactii mai sigure.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri