Administratorii de fonduri de pensii obligatorii (pilonul II) vor incasa joi contributii de 100,7 milioane lei (26,2 milioane euro) aferente lunii septembrie, cu 700.000 lei mai mult decat in august, valoarea medie pe asigurat fiind de 8,16 euro, potrivit datelor Casei Nationale de Pensii (CNPAS).
Suma totala incasata de administratori in cea de-a saptea etapa de virare a contributiilor de catre CNPAS se ridica la 104,26 milioane lei (27,78 milioane euro), din care 3,56 milioane lei (circa 1 milion euro) reprezinta restantele aferente lunilor anterioare.

Intr-un clasament al fondurilor cu cei mai bine platiti clienti, pe primul loc ramane ING Fond de Pensii, care are participanti cu un venit mediu de 443 euro, urmat indeaproape de AIG, cu un salariu mediu de 442 euro.

Pe locul trei se afla BRD (406 euro), urmatoarele locuri fiind ocupate de BCR (404 euro), Aviva (382 euro) si Bancpost, cu un venit mediu pe participant de 372 euro.

Ponderea conturilor goale a crescut in septembrie la 23,74% din numarul total de participanti, de la 22,68% in august.

Cele 14 fonduri de pensii obligatorii aveau 3.852.292 participanti la 31 octombrie.

Pe piata pensiilor private obligatorii vor ramane 13 jucatori dupa incheierea fuziunii dintre BCR Fond de Pensii si Omniasig Pensii.

La sfarsitul lunii septembrie, grupul Banca Comerciala Romana (BCR), care controleaza al optulea jucator pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), a anuntat ca s-a inteles cu actionarii administratorului Omniasig Pensii pentru preluarea acestuia.

In acest an, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri