Genul de sustinere practicat de guvernele occidentale pentru sistemul bancar, precum capitalizarea institutiilor de credit, nu este necesar, in acest moment, pentru bancile din Romania, a declarat presedintele - director general al BRD - Groupe Societe Generale, Patrick Gelin.
"Genul de sustinere acordata sistemului bancar practicat de guvernele occidentale nu este, dupa parerea mea, necesar in acest moment in Romania. Bancile romanesti au avut un an 2008 mai curand bun, cu rezultate financiare in crestere in comparatie cu 2007. In plus, sistemul financiar romanesc este sanatos, bancile neavand expunere directa la piata americana", a mai spus Gelin, citat de NewsIn.

El subliniaza, pe de alta parte, importanta altor masuri de sustinere a economiei, in contextul crizei financiare internationale, precum investitiile in infrastructura.

"Exista mai curand alte masuri de ajutor pentru economie, si printre acestea cea mai importanta ar fi demararea marilor lucrari de infrastructura", precizeaza presedintele BRD.

La jumatatea lunii octombrie, in urma unei intalniri a presedintelui Traian Basescu, reprezentantilor BNR si ai bancilor comerciale, s-a convenit asupra unui parteneriat care sa limiteze efectele crizei economice mondiale asupra Romaniei, insa masurile luate in acest sens depind, in mare masura, de noul guvern.

Saptamana trecuta, directorul general al Raiffeisen International, Herbert Stepic, a declarat ca Romania ar avea nevoie de un pachet de masuri de cel mult 10 miliarde euro, cate 5 miliarde euro pentru restabilirea increderii in sistemul bancar si pentru sprijinirea economiei reale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri