Administratorii de fonduri de pensii obligatorii (pilonul II) au incasat vineri contributii de 110,6 milioane lei (28,1 milioane euro) aferente lunii octombrie, cu 6,4 milioane lei mai mult decat in septembrie, potrivit datelor publicate de Casa Nationala de Pensii (CNPAS).
Contributiile la fondurile de pensii private obligatorii aferente lunii septembrie au fost de 104,3 milioane lei.
La finalul lunii octombrie, cele 14 fonduri de pensii obligatorii aveau active de 598,46 milioane lei, iar la 30 noiembrie crescusera la 715,72 milioane lei (circa 183,5 milioane euro).

Pe piata pensiilor private obligatorii vor ramane 12 jucatori dupa incheierea fuziunii dintre fondurile administrate de BCR si Omniasig, precum si intre cele gestionate de Interamerican si Bancpost.

La sfarsitul lunii septembrie, grupul Banca Comerciala Romana (BCR), care controleaza al optulea jucator pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), a anuntat ca s-a inteles cu actionarii administratorului Omniasig Pensii pentru preluarea acestuia.

Interamerican si Bancpost au anuntat recent ca vor depune la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensiilor Private actele necesare fuziunii dintre fondurile de pensii pe care le gestioneaza.

In acest an, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri