Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut in 2004 un profit net de 589 de miliarde de lei, reprezentand un plus de 32% fata de rezultatul consemnat in 2003, se arata intr-un comunicat al institutiei. Activele bancii s-au majorat in 2004 cu 28%, ajungand la o valoare de aproximativ 52.000 de miliarde de lei (circa 1,4 miliarde de euro). Aceste rezultate au avut la baza sporirea depozitelor cu 29%, pana la nivelul de 44.846 de miliarde de lei. In schimb, soldul creditelor s-a mentinut la nivelul inregistrat la finele anului 2003, de circa 7000 de miliarde de lei. CEC are un capital social de aproape 1500 de miliarde de lei, 9000 de salariati si o retea teritoriala formata din 1408 unitati.

Procesul de privatizare a CEC este preconizat sa se incheie pana la finele anului in curs, dupa ce Guvernul va aproba strategia de vanzare. Banca de investitii JP Morgan a fost angajata sa finalizeze strategia de privatizare pana la sfarsitul acestei luni. Potrivit presei internationale, banca austriaca Erste Bank este interesata sa participe la privatizarea CEC. Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, a declarat, recent, ca privatizarea singurei institutii de credit ramase in proprietatea statului roman ar putea incepe, in functie de recomandarea consultantului, prin vanzarea pe bursa a unui pachet de 10%-15% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri