Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat fondul de pensii facultative Stabil, fond administrat de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, a anuntat Comisia.
Autorizarea Fondului de Pensii Facultative Stabil este ultima etapa parcursa de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private in vederea demararii efective a activitatii de marketing precum si a activitatii de administrare a activelor acestui fond de pensii facultative.

Fondul de pensii facultative Stabil, cu grad mediu de risc, a fost autorizat in conformitate cu prevederile Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Normei 3/2006 privind autorizarea fondului de pensii facultative.

Astfel, pe piata pensiilor private vor functiona 11 fonduri de pensii facultative, administrate de catre noua companii autorizate, supravegheate si controlate de catre CSSPP.

Consiliul CSSPP a mai decis autorizarea prealabila a fuziunii Fondului de Pensii Administrat Privat
Bancpost (fond absorbit) cu Fondul de Pensii Administrat Privat Interamerican (fond absorbant), in urma initiativei reprezentantilor acestora.

Procesul de autorizare a fuziunii celor doua fonduri de pe pilonul II, Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost (fond absorbit) cu Fondul de Pensii Administrat Privat Interamerican (fond absorbant), cuprinde doua etape, prealabila si definitiva, potrivit prevederilor normei 14/2008 care stabileste reguli privind protectia participantilor in aceasta situatie.

Autorizarea definitiva a fuziunii va putea fi decisa numai dupa o consultare a participantilor cu privire la noile conditii ale fondului absorbant.

Administratorul fondului absorbit va trimite participantilor, in scris, cu confirmare de primire, noile conditii ale prospectului fondului absorbant si ii va informa asupra posibilitatii de transfer fara penalitati, in decurs de 90 de zile calendaristice, in cazul in care acestia nu agreeaza noile conditii.

Astfel, in termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea, participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati de transfer la un alt fond de pensii administrat privat.

Preluarea participantilor care nu s-au transferat de la fondul de pensii absorbit la fondul de pensii absorbant cat si preluarea activelor ramase dupa transferul participantilor la alte fonduri de pensii administrate privat se vor efectua dupa obtinerea autorizarii definitive a fuziunii, atunci cand va incepe derularea efectiva a operatiunii de fuziune a fondurilor de pensii administrate privat.

De la data comunicarii deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii, administratorului ii este interzisa incheierea de noi acte individuale de aderare la fondul de pensii absorbit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri