Unicredit Leasing a recuperat in primele doua luni ale acestui an 30 de autovehicule de la clientii ce nu si-au mai putut plati ratele, fata de circa 100 de masini recuperate la sfarsitul lui 2008, a declarat Dan Constantinescu, managing director al companiei.
In acelasi timp, numarul clientilor care intarzie cu plata ratelor a crescut cu 50-60%

"Firmele, care reprezinta majoritatea clientilor pentru Unicredit Leasing, nu au suficiente lichiditati din cauza problemelor economice. Multe dintre acestea au acelasi volum de debite, dar incaseaza mai putini bani", a precizat Constantinesc, citat de NewsIn.

Seful Unicredit Leasing considera ca "aceasta crestere este una naturala, avand in vedere perioada de dupa sarbatori, care a fost una grea pentru firme in ce priveste cash-flow-ul".

Constantinescu a mentionat ca in special firmele mai mici au fost afectate de lipsa lichiditatilor, insa si companiile mari au resimtit aceasta presiune.

"In prezent, dobanda medie pe piata romaneasca de leasing se ridica la 10% pentru populatie si la 9% pentru companii", a mai spus seful Unicredit Leasing, precizand ca, din vara anului trecut, dobanzile au urcat cu circa 2,5 puncte procentuale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri