Banca Transilvania a lansat in cadrul platformei anti-criza o facilitate de restructurare a creditului pentru IMM-uri menita sa sustina companiile in contextul dificil al crizei financiare mondiale, dupa cum au declarat oficialii bancii.
„Banca Transilvania ajuta acum companiile, prin solutiile platformei anti-criza, sa-si continue activitatea, fara sincope majore. Oricum, pentru majoritatea creditelor pe care le-am acordat, am luat in considerare, ca varianta pesimista, scaderea cu pana la -25% a cifrei de afaceri. Am fost proactivi si am venit cu solutii pentru IMM-uri asa cum toata lumea asteapta de la noi in vederea sustinerii antreprenorilor”, a declarat Robert Rekkers (foto), director general al institutiei financiare.

Facilitatea de restructurare a creditelor IMM este un produs standardizat. Acesta consta in reducerea pe o perioada de timp, agreata cu clientul, a sumei lunare de plata. „Intreprinzatorul plateste mai putin pana cand reuseste sa se adapteze situatiei actuale”, au mai declarat oficialii bancii.

Pentru creditele imobiliare, noul produs permite reducerea cu 50% pana la 80% a sumei lunare de plata, pentru o perioada de 6, pana la 12 luni. Astfel, clientul trebuie sa prezinte garantii imobiliare sau, dupa caz, garantii imobiliare suplimentare.

In cazul creditelor rapide ale bancii, aceasta pune la dispozitia clientilor posibilitatea rescadentarii ratelor lunare, adica amanarea platii acestora, prin achitarea a minim 20% din valoarea ratei stabilite deja, pentru 3 rate.

Totodata, exista posibilitatea esalonarii platii diferentei pana la 80% din valoarea ratelor lunare, pe perioada de creditare ramasa, respectiv intervalul cuprins intre prima data de plata a ratei care urmeaza perioadei de redimensionare si data ultimei rate a creditului, respectiv amanarea cu pana la 45 de zile a platii ratelor.

„Este o perioada in care ministerul incepe sa discute cu majoritatea jucatorilor importanti pe piata bancara in vederea sustinerii sectorului IMM prin creditare mai usor de accesat, reesalonarea ratelor sau chiar reesalonarea dobanzilor, acolo unde este cazul. Noi vom sprjini initiativa bancii conform legii si obiectivelor ministerului de a sustine sectorul IMM”, a declarat Constantin Nita, ministrul pentru IMM-uri, Comert si Mediu de Afaceri.

De facilitate pot beneficia IMM-urile, persoanele fizice autorizate, asociatiile familiale, dar si firmele de tip corporate. Clientii trebuie sa indeplineasca anumite conditii, cum ar fi sa nu inregistreze credite restante la BT, in momentul aprobarii facilitatii de restructurare a creditului si totodata la creditele contractate sa figureze in CRB cel mult cu serviciul datoriei C, in ultimele 12 luni.

„Nu este vorba doar de sustinerea IMM-urilor prin credite, ci de sustinerea intregului sector. Vom acorda acest sprijin companiilor, insa acestea trebuie sa indeplineasca cateva conditii: creditele restante sa nu depaseasca 30 de zile, sa nu aiba datorii la stat foarte vechi si sa aiba maxim 6 incidente in CIP in ultimele 6 luni”, a declarat Tiberiu Moisa, directorul executiv al bancii.

Banca Transilvania este o instituie financiara cu capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare detine 15% din capitalul social. Reteaua teritoriala numara 500 de unitati si 6.000 de angajati. Activitatea bancii este organziata pe patru linii de faceri: persoane fizice, IMM-uri, companii mari si Divizia pentru Medici, pentru care banca are produse si servicii specifice precum si personal specializat dedicat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri