Brokerul de asigurari Capital & Alliance a intermediat anul trecut prime de 2,7 milioane euro, in crestere cu 10% fata de 2007, a declarat miercuri directorul general al Capital & Alliance, Cristian Anghel.
In 2007, Capital & Alliance isi sporise volumul primelor intermediate cu 30% fata de anul precedent, pana la 2,45 milioane euro.

Capital & Alliance Insurance Broker, infiintat in 1999, este, potrivit propriilor estimari, unul din cei mai importanti brokeri de asigurari din Romania.

Mai devreme, Capital & Alliance a acuzat asiguratorul Allianz-Tiriac ca a incasat prime de asigurari de la cateva sute de clienti, fara ca acestia sa fie asigurati. Brokerul este intr-un conflict cu Allianz-Tiriac, care a cerut in instanta, la sfarsitul lui februarie, declansarea procedurii de faliment a brokerului de asigurari, motivand ca acesta a incasat primele sau unele rate de prima de la asiguratii Allianz-Tiriac fara a deconta integral sumele incasate.

"Clientii platesc primele de asigurare, insa plata acestora nu figureaza in sistemul informatic al Allianz-Tiriac, in evidentele contabile si primare", a spus Anghel.

El a adaugat ca, potrivit legii, polita de asigurare neachitata se reziliaza in maximum 30 de zile de la data neachitarii. In cazul Allianz-Tiriac, primele se platesc in continuare, fara ca polita sa fie reziliata.

"Capital&Alliance a avut un proces de conciliere cu Allianz-Tiriac Asigurari intre 2 februarie si 13 februarie, proces care a fost incheiat de catre Allianz-Tiriac Asigurari in 13 februarie, fara motiv", a precizat Anghel.

El a mai spus ca brokerul Capital&Alliance are doua procese cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Un proces are in vedere suspendarea deciziei CSA de interzicere temporara a activitatii, unde a fost doar o infatisare si s-a judecat la Curtea de Apel, urmatorul termen fiind stabilit in aprilie la Curtea Suprema de Justitie.

Al doilea proces este cel pe fond, care are in vedere anularea deciziei CSA de interzicere temporara a activitatii. Anghel se asteapta ca primul termen sa fie stabilit cel mai probabil tot in aprilie.

Capital&Alliance mai are un proces comercial cu Allianz-Tiriac, la Tribunalul Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri