Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras 2,17 miliarde lei (511 milioane euro) de la 15 banci, in depozite la doua zile pentru care ofera o dobanda de 10% pe an, egala cu cea de politica monetara, a declarat dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle.
Bancile au participat in numar mare si cu sume consistente pentru ca scadenta depozitelor atrase de banca centrala este de numai doua zile, pana pe 23 aprilie, in ultima zi de constituire a rezervelor minime obligatorii din aceasta luna, informeaza NewsIn.

Pe piata monetara dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight scazusera la 8% pe an, sub dobanda de politica monetara de 10% pe an, ca urmare a cresterii lichiditatii din piata pe masura ce bancile si-au constituit mare parte din rezervele minime obligatorii.

Dupa licitatia organizata de BNR, dobanzile pentru o zi au urcat usor, la 9% pe an.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de marti, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi
(overnight) de 9,01% pe an, in scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 9,13% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 9,51% pe an, de la nivelul de vineri, de 9,63% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri