Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat autorizarea celui de-al 12-lea fond de pensii facultative, Aviva Pensia Max, care are un profil de risc ridicat si este administrat de Aviva Asigurari de Viata
"Gradul de risc ridicat corespunde unui nivel de detineri de instrumente cu risc scazut (titluri de stat, obligatiuni emise de organisme straine neguvernamentale, alte instrumente financiare avand garantia explicita si integrala a statului) intre 65% si 50% din totalul activelor fondului", se precizeaza in comunicatul transmis de CSSPP.

In prezent, pe piata pensiilor facultative isi desfasoara activitatea 11 fonduri de pensii facultative si 10 administratori autorizati, supravegheati si controlati de CSSPP. Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii martie, in sistemul pensiilor facultative erau inscrisi 162.220 de participanti, iar activele nete acumulate insumau aproape 110,5 milioane lei.

Consiliul CSSPP a aprobat, miercuri, si autorizarea de modificare a prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative Stabil, administrat de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, ca urmare a solicitarii administratorului.

Aceste modificari de prospect vin in sprijinul unei mai bune informari a participantilor la Fondul de Pensii Facultative Stabil cu privire la cheltuielile suportate de participant din contributia lunara platita catre fond. Fondul de Pensii Facultative Stabil nu are inca activitate, conform legislatiei in vigoare.

Deciziile adoptate de consiliul CSSPP vor fi publicate si detaliate in buletinul lunar al CSSPP, din 15 mai.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri