Suma medie transferata prin Western Union de la romanii din strainatate catre cei din tara a scazut in primul trimestru, insa numarul transferurilor a crescut, media sumei transferate din Romania in afara tarii fiind mai ridicata decat cea transferata din afara tarii in Romania.
"Unii emigranti si-au pierdut locurile de munca, in timp ce cheltuielilelor, precum ratele la banca, au crescut. Ei continua totusi sa trimita bani in tara, chiar daca sumele au scazut usor. De exemplu, daca inainte cineva trimitea 250 de euro, acum trimite 200-210 euro. Astfel de transferuri sunt operatiuni curente prin care ii sprijina pe cei de acasa, cu bani pentru intretinere sau chirie", a spus directorul pe Romania si Bulgaria al companiei, Alexandru Badulescu, citat de NewsIn.

El a precizat ca sumele transferate prin Western Union se incadreaza in general intre 300 si 500 dolari (225 si 357 euro), insa media sumei transferate din Romania in afara tarii este mai ridicata decat cea transferata din afara tarii in Romania, "apropiindu-se de limita de sus a intervalului, de 500 de dolari".

"Romanii trimit bani in general in aceleasi tari de unde se si primesc bani: Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, Statele Unite ale Americii, iar numarul total al tarilor ajunge la 170", a precizat directorul companiei.

Western Union a lansat si in Romania in luna februarie campania internationala de imagine Yes, prin care se promoveaza transferurile de bani din Romania catre alte tari. La nivel global, bugetul de marketing al companiei pentru 2009 se ridica la 250 milioane dolari, aproximativ 5-6% din venituri, a mai spus Badulescu.

"Traditional, Romania este vazuta ca tara care primeste fonduri, insa, in ultimii 2-3 ani, trimiterile dinspre Romania au avut o tendinta crescatoare, chiar mai rapid decat intrarile, pastrand insa proportiile in volumul total", a precizat el.

Totodata, Western Union ofera si servicii de transfer intern de bani, in lei, "care au avut o crestere rapida, insa au in continuare o pondere mica in volumul total".

Badulescu: La nivel global, ne asteptam la scaderea veniturilor cu 2-5% in 2009, cifra pentru Romania este similara

Western Union se asteapta ca veniturile companiei sa scada anul acesta cu 2-5% fata de anul trecut, cand au ajuns la 5 miliarde dolari. "Nu putem furniza date privind divizia din Romania, insa am estimat o evolutie asemanatoare", a precizat Badulescu.

In primul trimestru, veniturile companiei au scazut cu 5%, la 1,2 miliarde dolari, insa numarul de tranferuri a crescut cu 7%, a mai spus directorul pe Romania si Bulgaria al Western Union, precizand de asemenea ca evolutia diviziei din Romania a fost asemanatoare.

El a adaugat ca la nivel global, sunt peste 200 milioane emigranti, iar transferurile ajung la aproape 400 miliarde dolari anual, conform datelor furnizate de Banca Mondiala.

Western Union are 8 parteneri directi in Romania, din care 6 banci, Posta Romana si o firma specializata in transfer de bani, Angelo Costa SRL. Bancile partenere sunt BRD, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Bancpost si Credit Europe Bank, insa transferurile prin Western Union sunt posibile si prin subcontractori.

Compania Western Union este prezenta in Romania in peste 650 localitati, din care 350-370 sunt orase, si are peste 5.000 de unitati de distributie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri