Astra Asigurari si-a sporit de patru ori profitul brut in primul trimestru din acest an, pana la 4,33 milioane lei, pe fondul cresterii volumului de prime brute subscrise cu 45% a afacerilor.
In primul trimestru din 2008, Astra Asigurari inregistrase un profit brut de 1,05 milioane lei.

Compania a anuntat ca a continuat sa isi dezvolte liniile de afaceri auto, property, maritim, cargo si aviatie, se arata in comunicat.

Astra Asigurari a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 199,14 milioane lei in primul trimestru, in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe segmentul de asigurari generale, compania a subscris prime de 197,69 milioane lei, cu 44% mai mult fata de 31 martie 2008. Segmentul de asigurari de cladiri si bunuri a inregistrat o crestere de 367%, primele brute subscrise ajungand la 60 milioane lei.

Segmentul de viata a generat primele brute subscrise de 1,5 milioane lei, in crestere cu 277% fata de aceeasi perioada din 2008.

Daunele platite de companie se ridica la 70 milioane lei in primul trimestru din acest an.

Astra Asigurari are ca obiectivele pentru acest an continuarea dezvoltarii liniilor de asigurari facultative si obligatorii, lansarea de noi produse de asigurare de viata si de sanatate, dezvoltarea parteneriatelor si dezvoltarea unor noi canale de vanzare.

Actionarul principal al Astra Asigurari este grupul Nova Trade, controlat de Dan Adamescu, cu o detinere de 72,68% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participatie de 27%, pentru care a platit 10 milioane euro in 2005.

Astra Asigurari, companie infiintata in 1991, a inregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise totale de 649,9 milioane lei, in crestere cu 74% fata de 2007, si un profit de 3,49 milioane lei, mai mare cu 31% fata de cel bugetat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri