Bancile vor pune la dispozitia mediului de afaceri din Romania, in perioada imediat urmatoare, un set de scheme, metode si tehnici de restructurare a creditelor acordate IMM-urilor care sa stea la baza documentarii agentilor economici cat si a discutiilor pe care acestia le vor purta cu institutiile de credit, potrivit unui comunicat al Asociatiei Romane a Bancilor.
Masurile de sprijin ce pot fi acordate sunt aplicate in functie de politica de risc a fiecarei banci, in concordanta cu prevederile normelor interne si procedurilor proprii de creditare, de politica grupului bancar si de situatia lichiditatii fiecarei institutii de credit in parte.

De asemenea, bancile analizeaza foarte atent si situatia economica curenta a fiecarei companii pentru care considera ca are nevoie de o restructurare a creditului.

Consiliul de administratie al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si reprezentantii unor asociatii patronale din Romania s-au intalnit recent pentru a analiza propunerile privind amanarea la plata cu 12 luni a ratelor de capital aferente creditelor neperformante, acordate IMM-urilor.

In urma discutiilor a rezultat ca sistemul bancar dispune de cai si metode de refinantare, rescadentare, reesalonare si amanare la plata a creditelor acordate acestora, dar ca ele nu sunt suficient de bine cunoscute de companii.

La intalnirea de lucru au participat membri ai consiliului de administratie al ARB si reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (membru ACPR), Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, UNIMPRESA Romania, Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (membru ACPR), Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (membru ACPR), Uniunii Generale a Industriasilor din Romania –UGIR 1903 si ai Federatiei Patronale din Industria Usoara (FEPAIUS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri