ING Bank Romania acorda in fiecare saptamana 40 de credite Casa Noua, acesta fiind produsul similar celui din programul guvernamental Prima Casa lansat de banca, dupa ce in luna august a anuntat ca paraseste programul.
“Acordam aproximativ 40 de credite ING Casa Noua (n.r. – contraoferta la programul Prima Casa) in fiecare saptamana. A fost un inceput foarte bun, dar oricum suntem sub nivelul pe care il inregistram anul trecut la nivel de creditare”, a declarat, pentru Wall-Street, Albert Roggemans (foto), directorul general adjunct al ING Bank Romania si seful divizei de Retail Banking.

Printre avantajele produsului lansat de ING, cel mai important este ca nu necesita garantia statului, desi dobanda la acest credit ipotecar este egala cu cea de la creditele acordate prin programul Prima Casa.

ING Bank Romania a lansat contraoferta la programul Prima Casa in luna august, dupa ce cu putin timp in urma a parasit acest program.

Seful diviziei de Retail Banking din cadrul ING Bank Romania a explicat si de ce a parasit programul Prima Casa. “Am iesit din programul Prima Casa pentru ca am vazut ca garantia statului nu era 100% sigura si ca pentru noi era o povara destul de mare metoda lor de lucru cu dosarele. Nu aceasta este politica noastra, asa ca am ales sa lansam produsul ING Casa Noua si sa ne asumam singuri riscurile. A fost un lucru bun pentru ca acum noi vindem produsul, nu asteptam, si castigam o parte buna din piata creditelor ipotecare”, a declarat Albert Roggemans.

Noul credit lansat de ING se acorda doar in euro si poate fi contractat pentru achizitionarea unei locuinte, indiferent daca este prima sau nu. Dobanda perceputa de banca este de 5,5% pe an (DAE - 6,11%), ea fiind variabila, iar valoarea creditului poate fi de minim 10.000 de euro si de cel mult 80.000 euro.

ING Bank Romania solicita un avans minim de 25% din pretul locuintei ce se doreste a fi achizitionata, in timp ce pentru creditele din programul “Prima Casa” avansul minim este de 5%. Venitul minim la nivel de aplicant pentru creditul oferit de ING este de 1.800 lei pe luna sau aproximativ 430 de euro.

Creditul lansat de ING poate fi acordat pe o perioada de minim 3 ani si de maxim 30 de ani, dar clientul nu are interdictia de a vinde locuinta pe o perioada de cel putin 5 ani, cum este precizat in conditiile programului “Prima Casa”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri