Grawe, una din primele zece companii din piata asigurarilor de viata, a obtinut in primele 9 luni ale anului un profit net de 7,6 milioane (1,8 mil. euro) de lei, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand compania se afla in pierdere, pe o scadere a volumului de afaceri cu 11%, fata de trimestrul III al anului trecut.
Astfel, volumul de prime brute subscrise pe primele 9 luni ale anului aflat in desfasurare prezinta o scadere de 11% ajungand la 57,445 milioane de lei (13,6 mil. euro) fata de aceeasi perioada a anului 2008, cand volumul de prime subscrise in primul semestru din 2008 a fost de 64,545 milioane de lei.

„Trecerea pe profit la nivelul trimestrului III al anului 2009 comparativ cu anul anterior se datoreaza imbunatatirii profitului obtinut din investitii pe fondul unei stabilizari a pietei de capital si al unui nivel bun al ratei dobanzilor pe piata romaneasca", se mentioneaza in comunciatul asiguratorului.

La aceasta se adauga, potrivit conducerii companiei, si masurile de reducere a nivelului de cheltuieli, a caror implementare la nivelul intregului grup Grawe a inceput inca din cursul anului 2008, care au inceput sa-si dovedeasca eficacitatea incepand cu jumatatea anului in curs.

Daunele platite de Grawe in primele noua luni se ridica la un nivel total de 1,351 milioane de lei (319.619 euro).

„Nivelul iesirilor din portofoliu asteptam sa stagneze incepand cu sfarsitul anului, iar vanzarile de polite noi sa revina la nivelul ultimelor luni ale anului trecut incepand cu primul trimestru al anului 2010”, spun reprezentantii Grawe.

Pe de alta parte,2009 este, pentru Grawe, anul in care piata asigurarilor de viata se confrunta cu o scadere ce ar trebui inteleasa ca un etalon al nivelului de intelegere a ideii de asigurare de viata la nivelul populatiei adulte si a constientizarii asigurarii de viata ca pe o necesitate.

„Iesirile din portofoliu ofera un indice clar al faptului ca asigurarile de viata sunt percepute intr-o mare masura ca o cheltuiala materiala, evitandu-se acceptarea obligatiei morale ce sta la baza unei asigurari de viata si a ideii ca fiecare este supus unui risc. Criza financiara pe care o strabatem nu face decat sa evidentieze aceasta perceptie, oferind o dimensiune financiara explicita”, arata oficialii asiguratorului.

Interviu cu seful Grawe: "Voi fi fericit daca vom creste cu 5% fata de anul trecut"

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri