Cursul de referinta afisat astazi de BNR a urcat cu peste un ban (0,35%), pana la 4,2268 lei/euro, in conditiile in care leul a avut o tendinta clara de depreciere in prima parte a zilei, spre deosebire de monedele celorlalte tari din regiune care s-au apreciat initial si abia apoi au pierdut teren.
Astfel, moneda nationala s-a depreciat relativ constant in prima parte a sedintei valutare de ieri de la 4,2170 la 4,2280 lei/euro, nivel de care nu a mai reusit sa treaca, osciland ulterior sub acest plafon.

In schimb, in regiune, zlotul polonez s-a apreciat initial de la 4,1950 la 4,1750 unitati/euro, dupa care a pierdut teren pana la 4,1860 zloti/euro, iar moneda ungureasca a castigat teren de la 275,10 la 273,50 forinti/euro dupa care s-a depreciat la 274,20 forinti/euro.

Fata de dolarul american, cursul de referinta afisat de BNR a urcat cu aproape 2 bani (0,58%), pana la 2,9539 lei/dolar, de la nivelul de luni, de 2,9368 lei/dolar.’

Monedele din regiune au avut o evolutie total opusa celei inregistrate de moneda americana pe pietele internationale. Astfel, dolarul s-a depreciat initial de la 1,4290 la 1,4330 dolari/euro, dupa care investitorii au inceput sa cumpere dolari, apreciindu-l la 1,4293 dolari/euro.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,30% pe an, in scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 11,18% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a coborat la 9,80% pe an, de la nivelul de luni, de 11,68% pe an.

In piata monetara, dobanzile overnight au scazut oa cu diminuarea nevoii de lichiditati a bancilor, pe masura ce acestea incep sa isi constituie rezervele minime obligatorii, a caror scadenta este pe 23 ale lunii. Dobanzile interbancare se mentin, totusi, la niveluri ridicate, de 9-10%, peste dobanda cheie de 8% pe an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri