Actionarii KD Life Asigurari au deschis pe 21 ianuarie lichidarea voluntara a societatii si au numit ca lichidator firma Bostina & Associates Insolvency, care estimeaza ca procedura ar putea dura circa sase luni, in functie de perioada de vanzare a portofoliului.
"Pentru noi exista doua prioritati: sa gasim cumparatori pentru portofoliu si sa incheiem contractele de munca, astfel incat angajatii sa nu aiba de suferit", a declarat pentru NewsIn, Andrei Sarban, practician in insolventa la Bostina & Associates Insolvency.

Potrivit hotararii actionarilor, societatea isi pastreaza personalitatea juridica pentru operatiunile lichidarii, pana la finalizarea acesteia, respectiv radierea societatii de la Registrul Comertului si de la organele fiscale, precum si pentru inchiderea conturilor bancare.

Sarban a estimat ca procedura de lichidare voluntara ar putea dura circa sase luni, tinand cont ca este vorba de o companie relativ mica.

"Depinde de cat dureaza preluarea portofoliului. Pe langa active, in cazul unei societati de asigurari ceea ce conteaza este portofoliul (de contracte)", a explicat el.

La inceputul lunii februarie, grupul sloven KD a transmis un comunicat prin care a negat zvonurile privind intrarea in insolventa a subsidiarei romanesti KD Life, vehiculate in presa romaneasca, insa a precizat ca vrea sa se concentreze pe afacerile din pietele regionale mai profitabile, sugerand ca cea romaneasca nu face parte dintre acestea.

KD Group sustinea ca doreste sa se concentreze pe pietele cu un potential mai mare de dezvoltare pentru afacerile sale, precum Slovenia sau Croatia. Grupul sloven a precizat ca arbitrul asigurarilor din Romania a fost informat despre aceasta masura si ca isi va prezenta "curand" decizia finala.

Societatea KD Life Asigurari SA a fost autorizata sa functioneze in mai 2006, iar la sfarsitul lui 2008 inregistrase prime brute subscrise de 6,648 milioane lei, fiind un jucator de talie mica in Romania, cu o cota de piata de 0,36%. KD Group detine 95,12% din capitalul social.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri