Prima de reasigurare va fi platita de membrii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), din fondurile proprii si nu printr-un imprumut contractat de Ministerul de Finante asa cum de altfel prevede legea, a declarat directorul general adjunct al Groupama Asigurari, Stefan Dicu.
Masura a fost luata pentru a nu exista alte intarzieri privind startul emiterii asigurarilor obligatorii a locuintelor prevazut pentru inceputul trimestrului III al anului in curs. Chiar si in acest context asiguratorii nu exclud posibilitatea unei noi amanari a inceperii vanzarii de polite obligatorii de asigurare a locuintei.

"La aceasta data se discuta ca plata primei de reasigurare sa fie pe cont propriu, de catre societatile de asigurare membre ale Poolului si sa fie esalonata. Inainte era stabilit ca pentru primii trei ani statul va face un imprumut care va fi rambursat in 3-5 ani", detaliaza Stefan Dicu (foto).

In prezent, PAID se afla in stadiul finalizarii negocierilor cu brokerii de reasigurare, in contextul in care au mai ramas de stabilit numai detaliile.

"Daca statul nu are posibilitatea, am decis ca membrii PAID sa plateasca prima de reasigurare. Am hotarat sa gasim un pret bun si sa pornim, pentru ca alfel se va amana mereu startul emiterii de polite de asigurare obligatorii a locuintei. A fost decizia membrilor PAID si a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)", a comentat Dicu.

El considera ca in primul an de emitere a politelor, gradul de acoperire va fi de circa 20% din proprietatile cu destinatia de locuinta.

Aplicarea legii asigurarii obligatorii a locuintelor a fost amanata de mai multe ori pana in prezent. La inceputul anului trecut, in piata era avansat termenul de 1 ianuarie 2010, CSA estima ca societatile ar putea emite polite de acest tip abia de la 1 iulie 2010.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera doar trei riscuri cel de cutremur, alunecari de teren si cel de inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B, in timp ce prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri