Sygma Banque a decis radierea sucursalei din Romania de la Registrul Comertului si constituirea unui provizion de 3,2 milioane euro pentru a acoperi valoarea neta contabila a imobilizarilor si costurilor legate de disponibilizari, se arata intr-un document al bancii.
Decizia de a inchide sucursala din Romania a fost luata de Consiliul de Administratie al Grupului la data de 30 noiembrie 2009 ca urmare a crizei financiare care s-a instalat din 2008, precum si a riscului in crestere care a afectat Romania, scrie NewsIn.

Nu este singura decizie de acest gen a bancii fraceze. Sygma Banque a mai decis inchiderea sucursalei din Spania, Banco Sygma Hispana (BSH) la mijlocul anului trecut si constituirea unui provizion 3,2 milioane de euro pentru disponibilizari.

Anul trecut, banca a inregistrat o adancire de peste cinci ori a pierdeilor fata de 2008, la 115,205 milioane de euro, de la 17,30 milioane de euro.

Banca franceza Sygma a deschis o sucursala in Romania care a fost inregistrata in registrul institutiilor de credit al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) la 27 martie 2008.

In 2009, banca a raportat patru sucursale, in Romania, Spania, Polonia si Marea Britanie. Banca Sygma este specializata in credite auto, credite pentru renovarea locuintelor si in rezerve de credit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri