Asigurarea de locuinta ramane pe locul I in preferintele romanilor in materie de produse de asigurare, insa o noutate este reprezentata de faptul ca asigurarile private de sanatate sunt acum pe locul al II-lea in topul preferintelor clientilor asiguratorilor din Romania, potrivit un studiu Mednet Marketing Research Center realizat in parteneriat cu Media Xprimm.
In acelasi timp asigurarea CASCO, ocupanta a locului al doilea in 2009, coboara pe locul IV in topul preferintelor respondentilor.

Astfel, cu toate ca romanii par sa acorde mai multa atentie sanatatii, 71,2% dintre cei chestionati nu intentioneaza sa incheie un abonament la o clinica medicala privata in viitorul apropiat.






Mai mult de jumatate dintre acestia declara in schimb ca ar opta pentru serviciile unui spital privat in cazul in care ar avea nevoie de spitalizare, chiar daca ar trebui sa plateasca mai mult decat pentru un spital de stat.

„Intrebati ce inteleg printr-o asigurare privata de sanatate, majoritatea romanilor au raspuns ca aceasta le ofera numai acces la servicii medicale intr-o clinica medicala privata, confundand-o astfel cu abonamentul medical privat”, se arata in studiul citat.

Totusi , comparativ cu anul 2009, se remarca o scadere a numarului celor care nu stiu ce inseamna o asigurare privata de sanatate. „In prezent, criza ii determina pe romani sa plateasca servicii medicale private numai in cazul in care au nevoie de spitalizare. Anul trecut acestia alegeau asigurarea privata de sanatate ca cea mai buna varianta de solutionare a unei astfel de potentiale probleme.



Sursa grafice: Media Xprimm


Datele costituie rezultate ale studiilor Asibus si Medibus realizate de Mednet Marketing Research Center in parteneriat cu Media Xprimm intre 12 si 24 aprilie 2010, pe un esantion de 1.600 de repondenti, 800 din Bucuresti si 800 din orasele cu mai mult de 100.000 de locuitori din Romania.

Persoanele intervievate au fost adulti cu varste de pana la 65 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri