ING Asigurari de Viata estimeaza pentru acest an un profit net de circa 35-40 milioane de lei, comparativ nivelul de de 77,3 milioane de lei in 2009, in contextul majorarii taxei pe valoare adaugata (TVA) cu 5 puncte procentuale, la 24%, a declarat directorul general al asiguratorului, Cornelia Coman.
"O mare parte din majorarea TVA se va reflecta in profit. Majorarea taxei pe valoare adaugata inseamna cheltuieli mai mari, care se vor reflecta in profit. Pe anumite tipuri de cheltuieli vom face o evaluare sa vedem in ce masura putem sa ne incadram in bugetul initial de cheltuieli, insa probabil alte cheltuieli, cum ar fi chiria, vor creste. Va fi o crestere a chetuielilor si, prin urmare, o scadere a profitului pentru 2010", a spus Cornelia Aurelia Coman (foto).

In ceea ce priveste primele brute subscrie, Coman a specificat ca in primele 6 luni ale anului in curs nivelul acestora a fost aproape de cel bugetat pentru 2010.

ING Asigurari de Viata estimeaza ca va vinde pana la finele lui 2010 circa 50.000 de contracte noi impartite in mod egal intre produsele traditionale si cele cu componeta investitionala (50% traditionale si 50% unit-linked).

Directorul general al companiei de asigurari sustine ca numarul mare de contracte reziliate in 2009 a fost cauzat in special pe fond psihologic, astfel ca odata cu revenirea pietelor de capital o parte dintre cei cu contracte reziliate si-au reluat contractele.

"Nu ma astept in 2010 sa avem niste rezilieri mai mari, poate spre sfarsitul anului, dupa ce va fi resimtita scaderea veniturilor la nivelul familiei. Daca lucrurile nu isi vor reveni destul de repede din punct de vedere economic, probabil ca in 2011 vom avea un nivel al rezilierilor apropiat de cel din 2009, insa nu mai mare", a explicat Coman.

La nivelul ING Asigurari de Viata, din a doua parte a anului 2009 a fost inregistrata o scadere a numarului de contracte reziliate, scadere care a continuat si in prima parte a acestui an astfel ca in primele trei luni din 2010 numarul de contracte reziliate a scazut cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si cu 13% fata de decembrie 2009.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri