Moneda nationala s-a depreciat dupa primele tranzactii de marti, iar cotatiile au urcat pana la 4,2970 - 4,2980 lei/euro, pe fondul incertitudinilor de pe scena politica, dar si in ton cu valutele de pe pietele din regiune, potrivit dealerilor.
La deschidere, bancile schimbau euro cu 4,2900 - 4,2920 lei/euro, peste nivelul de la finele sesiunii de luni, cand paritatea se situa la 4,2865 - 4,2875 lei/euro, potrivit Mediafax.

Desi depunerea motiunii de cenzura a avut efecte limitate luni asupra miscarii cursului de schimb, in debutul sedintei de marti jucatorii sunt mai agitati si majoritatea au lansat ordine de cumparare de valuta, pe fondul tensiunilor si situatiei politice.

Paritatea a urcat pana la un maxim de 4,2970 - 4,2980 lei/euro, cel mai ridicat nivel din 9 august, atunci cand euro a fost cotat la 4,2985 lei.

Ulterior, cursul a mai coborat, iar in jurul orei 10:30, operatiunile se perfectau la 4,2940 - 4,2970 lei/euro.

Monedele din regiune au continuat sa se deprecieze fata de euro, afisand corectii de circa 0,2%.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat luni un curs de referinta de 4,2807 lei/euro, cu 0,28 bani mai mare decat cel de vineri, de 4,2779 lei/euro. In raport cu dolarul american, leul s-a depreciat mai puternic, iar BNR a stabilit o referinta cu 4,19 bani mai mare, de 3,0791 lei/dolar.

Excesul de lichiditate continua sa puna presiune pe randamentele pe termen scurt, iar dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o au continuat sa scada si se situau la 2- 2,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri