Moneda nationala si-a mentinut avansul castigat dupa primele transferuri de luni, iar dealerii nu exclud interventia indirecta a bancii centrale, astfel ca referinta BNR a coborat cu 1,81 bani, la 4,2956 lei/euro.
Referinta publicata vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 4,3137 lei/euro, a atins maximul de la inceputul lunii iulie. Nivelul record a fost atins pe 30 iunie, cand referinta BNR a fost de 4,3688 lei/euro, informeaza Mediafax.

Leul s-a apreciat luni si in raport cu dolarul american, iar cursul a coborat cu 0,45 bani, de la 3,2581 lei/dolar la 3,2536 lei/dolar.

Moneda nationala s-a apreciat inca de la inceputul sesiunii de luni, iar cotatiile au coborat pana aproape 4,3 lei/euro, dupa ce la finalul sesiunii de vineri paritatea a atins un maxim de 4,32 lei/euro, dealerii suspectand interventia indirecta a BNR in favoarea leului.

Pana la jumatatea sedintei, paritatea atins un minim de 4,2840 lei/euro, iar in jurul orei 13:00 schimburile se perfectau la 4,2940 - 4,2970 lei/euro.

Ingrijorarile jucatorilor cu privire la criza datoriilor din zona euro s-au calmat usor, dupa ce ministrii de Finante din Uniunea Europeana au aprobat duminica un ajutor de 85 de miliarde de euro pentru Irlanda.

Potrivit dealerilor, investitorii au ramas insa prudenti la tranzactionare, fiind atenti la situatia din Spania, desi premierul spaniol a declarat vineri ca sub nicio forma statul nu va solicita sprijin finaniar international.

Valutele din regiune se apreciau usor la deschiderea primei sesiuni a saptamanii, iar dealerii spun ca aceasta evolutie este mai mult o corectie a scaderilor de vineri, decat imbunatatirea sentimentului din regiune. La jumatatea sedintei, monedele tarilor vecine consemnau variatii mixte fata de euro.

Pe piata monetara, dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o zi au mai coborat usor si luni, de la 2,86 - 3,36% la 2,79 - 3,29%, iar randamentele la o saptamana s-au redus de la 3,36 - 3,86% la 3,15 - 3,65%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri