Coalitia nu a ajuns inca la un acord privind propunerea PDL de a neaplicare a OUG 50 la creditele aflate in derulare la data intrarii in vigoare a actului normativ, a spus deputatul PSD Viorel Stefan, pentru a motiva o noua amanare a sedintei Comisiei de Buget, Finante si Banci din lipsa de cvorum, anunta Mediafax.
La momentul inceperii sedintei Comisiei de Buget, Finante si Banci, cu scopul continuarii discutiilor privind OUG 50, in sala se aflau doar 11 deputati, desi pentru a intruni cvorum este necesar sa fie prezenti minim 20 de deputati.

Potrivit deputatului PDL Nicolae Bud, unul dintre secretarii Comisiei de Buget, Finante si Banci, la sedinta au fost prezenti patru membri PNL, doi membri PSD, trei membri PDL si cate un deputat de la UDMR si minoritati.

"Nu am reusit sa reunim cvorumul, fapt pentru care va rog sa fiti de acord sa reluam dezbaterile in prima sedinta care va avea loc in conformitate cu programul aprobat pentru saptamana viitoare. In mod normal ne revedem marti dupa-amiaza si reluam dezbaterile de unde am ramas ieri", a declarat Viorel Stefan.

El considera ca deputatii din coalitia de guvernare au lipsit de la sedinta de joi intrucat amendamentul propus de PDL nu a fost discutat inca in cadrul coalitiei.

"Minoritatile, ati vazut reactia publica, nu sunt de acord, UDMR s-ar parea ca nu s-a pozitionat inca foarte clar si atunci a lipsit de la sedinta de astazi pentru a amana dezbaterea pentru saptamana viitoare, ca sa aiba timpul necesar ca in sedinta de luni a coalitiei sa convina asupra unei pozitii clare", a spus Stefan.

Intrebat de ce nu au participat la sedinta mai multi deputati de la PSD si PNL, Stefan a raspuns ca obligatia asigurarii cvorumului revine parlamentarilor de la guvernare.

Deputatul PDL Adrian Nitu a citit, marti, in cadrul sedintei Comisiei de Buget, Finante si Banci, un amendament in care se spunea ca prevederile OUG 50 nu se aplica contractelor aflate in derulare la data intrarii in vigoare a actului normativ, cu exceptia a contractelor cu durata nedeterminata existente la data intrarii in vigoare si dispozitiilor articolelor 66-69, 50-55, 56, alineatul 2, articolului 57, alineatele 1 si 2, articolelor 66-69 si 70-71.

"Pentru contractele in curs de derulare la data intrarii in vigoare a OUG 50, creditorii, la solicitarea clientilor, au optiunea, dar nu si obligatia, sa aplice oricare dintre celelalte prevederi ale ordonantei de urgenta", potrivit amendamentului PDL.

In ceea ce priveste contractele de creditare vechi care au fost deja modificate prin acte aditionale, amendamentul prevede ca aceste schimbari isi vor produce efectele, cu exceptia cazului in care creditorul notifica consumatorul in caz contrar.

Deputatii nu au reusit sa ajunga la un consens in privinta acestui amendament, discutiile fiind aprinse, in conditiile in care reprezentantii PSD si PNL nu au fost de acord cu aceste prevederi si au insistat ca reprezentantii BNR, Ministerul Finantelor si PDL sa spuna clar ca sustin neaplicarea la contractele de creditare in derulare. Ulterior, sedinta de miercuri s-a amanat din nou pentru joi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri