Banca Comerciala Romana (BCR) a bugetat pentru acest an o crestere a profitului, dar castigul anticipat potrivit standardelor locale de contabilitate este de 3,7 ori mai mic decat cel estimat in conformitate cu IFRS, de 927 milioane de lei.
Profitul bancii, in RAS, este estimat pentru acest an la 250 milioane de lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli prezentat actionarilor si care urmeaza a fi discutat si supus aprobarii in AGA pe 16 februarie, scrie Mediafax.

BCR a obtinut in primele noua luni din 2010 un profit de 75 milioane de lei, in contextul in care a obtinut venituri nete din dobanzi de 2,9 miliarde lei si venituri nete din comisioane de 366 milioane lei, potrivit RAS.

Banca anticipeaza ca isi va majora in acest an la 543 milioane lei veniturile nete din comisioane si la 4,2 miliarde lei veniturile nete din dobanzi.

Potrivit standardelor internationale de contabilitate, IFRS, BCR a bugetat pentru acest an un profit de 927 milioane de lei la nivelul bancii si de 759 milioane de lei pentru grup, ceea ce inseamna ca, per total, restul companiilor din grup vor inregistra pierderi. In primele noua luni din 2010, banca a obtinut un profit de 471 milioane de lei, iar grupul a realizat un profit de 495 milioane de lei.

Venitul total operational net bugetat de banca pentru 2011 este de 4,87 miliarde de lei. Aceste venituri au totalizat 3,34 miliarde de lei dupa primele noua luni ale anului trecut.

BCR anticipeaza ca venitul net din operatiuni financiare va depasi usor, atat pentru grup, cat si pentru banca, nivelul de 390 de milioane de lei.

La nivelul grupului BCR, venitul total operational net bugetat este mai redus comparativ cu incasarile bancii, in principal din cauza cheltuielilor mai mari cu dobanzile si comisioanele.

Costurile nete cu provizioanele de risc pentru credite si avansuri suportate de banca si grup sunt estimate la circa 1,86 miliarde de lei. Dupa primele noua luni din 2010, aceste costuri au depasit 1,5 miliarde de lei, potrivit IFRS.

Activele grupului BCR ar putea avansa in acest an de la 70,48 miliarde de lei la finele primelor noua luni din 2010 la 74,57 miliarde de lei, calculate dupa IFRS. Grupul mizeaza pe cresterea soldului creditelor acordate clientilor de la 51,3 miliarde de lei in septembrie 2010 la 56,28 miliarde de lei la finele acestui an.

Pe de alta parte, grupul mizeaza pe majorarea depozitelor atrase de la clienti de la 35,34 miliarde de lei la 39,37 miliarde de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri