Fondul de investitii 3TS Capital Partners, prin 3TS Cisco Growth Fund, a cumparat un pachet minoritar din Avangate, companie de plati online de software la nivel international, parte din grupul Gecad, detinut de antreprenorul Radu Georgescu (foto).
Infiintata in 2005, compania Avangate a avut o evolutie ascendenta, dublandu-si veniturile aproape in fiecare an.

"Capitalul va fi destinat in principal dezvoltarii operatiunilor Avangate in America de Nord si Europa, precum si inovatiei in tehnologie", a anuntat compania.

In urma tranzactiei, Avangate va primi o investitie de 4 milioane de euro in urmatoarele 6 luni.

Fondul de investitii 3TS, infiintat in noiembrie 2007, este un fond de capital de risc sustinut de Cisco ca investitor ancora. Fondul vizeaza investitii in companii din domeniile tehnologie, media si comunicatii, din Europa Centrala si de Est.

“Asteptam cu entuziasm sa lucram cu Avangate in perioada urmatoare pentru a ajuta compania sa isi atinga potentialul maxim ca lider in oferirea solutiilor de eCommerce”, a spus Daniel Lynch, Managing Partner 3TS Capital Partners.

“Compania este orientata catre dezvoltare si crestere, iar noul capital va fi destinat in principal extinderii operatiunilor in America de Nord si Europa, precum si dezvoltarii noilor tehnologii menite sa sustina baza noastra de clienti aflata in continua crestere. Expertiza fondului de investitii in a sustine afacerile din domeniul tehnologiei in Europa va fi, fara indoiala, de mare ajutor companiei”, a adaugat Carmen Sebe, CEO Avangate.

Avangate este fosta divizie internationala a Gecad Epayment, companie de care a fost separata anul trecut dupa ce Gecad Epayment a fost cumparata in proportie de 83% de grupul sud-african Naspers.

"Anul trecut am facut aceasta separare dintre Avangate si Epayment pentru ca era o combinatie care le tinea pe amandoua in loc si acum dupa ce am vandut Epayment, 2011 este un an in care Avangate isi va dubla cifra de afaceri si o sa inceapa sa stea pe picioarele ei", afirma de curand pentru wall-street.ro, Radu Georgescu.

Cifra de afaceri a Avangate nu este publicata la Ministerul de Finante, compania avand sediul in Olanda, unde depune si datele financiare.

Conducerea companiei vrea ca pana in 2015 sa ajunga la tranzactii de un miliard de dolari si sa se coteze pe bursa Nasdaq deoarece aceasta "este cea mai importanta piata de capital pentru companiile tehnologice", dupa cum afirma in octombrie anul trecut, Carmen Sebe.

In 2010, valoarea vanzarilor tranzactionate de Avangate era estimata de Sebe la 70 de milioane de euro, dublu fata de 2009. Printre clientii Avangate se numara BitDefender, Kaspersky Lab, Lavasoft, DVD Fab, Caphyon, Syncro Soft.

Compania are in prezent 70 de angajati, iar in prima jumatate a acestui an, conducerea isi doreste sa angajeze 20 de persoane.

3TS Capital Partners este la a doua tranzactie cu grupul Gecad, 3TS-Cisco Growth Fund si fondul de investitii Global Finance cumparand in urma cu patru ani 11,76% din actiunile Gecad Technologies /Axigen pentru doua milioane de euro.

De asemenea, 3TS Cisco Growth Fund a mai achizitionat in 2009 un pachet minoritar din publisherul online Internet Corp, compania care editeaza mai multe site-uri printre care wall-street.ro, 9AM.ro si Kudika.ro

Totodata, 3TS Capital Partners detine actiuni la compania de salubritate Romprest. In februarie anul trecut, alaturi de 3i, fondul de investitii a realizat exit-ul din lantul de clinici private Regina Maria (fosta Centrul Medical Unirea), tranzactie fiind estimata in jurul a 35-40 de milioane de euro.

3TS targeteaza investitii in sectoare servicii, media & marketing, tehnologie, telecom, energie, mediu. Investitorii din cadrul fondurilor 3TS, totalizeaza peste 200 milioane de euro, includ, printre altii 3i, Cisco, Sitra, EBRD si KfW.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri