Profitul Apple pe al doilea trimestru fiscal a crescut cu 95% pana la 6 mld. $, in special datorita vanzarilor de iPhone-uri, in timp ce veniturile companiei s-au majorat cu 83%, pana la 24,7 mld. $.
Compania a vandut 4,7 milioane de iPad-uri. Apple a vandut 18,6 mil. iPhone-uri, dublu fata de 8,75 milioane cu un an in urma.

Tim Cook, directorul de operatiuni Apple care conduce compania in lipsa lui Steve Jobs care este in concediu medical, a spus ca tsunamiul si cutremurele din Japonia vor reduce veniturile companiei cu 200 mil. $ in trimestrul actual dar efectele nu se vor resimti in mod puternic in randul produselor companiei.

Despre Jobs, Cook a spus ca “Noi il vedem in mod regulat si continua sa fie implicat in deciziile majore ale companiei”.

Vanzarile de iPhone au generat venituri de 12,3 mld. $, in crestere cu 126% fata de un an in urma. Vanzarile de iPod-uri au continuat caderea, compania comercializand doar 9 milioane, in scadere cu 17% de la an la an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri