Focsaneanul Razvan Mustea-Serban, deputatul PDL propus la sefia Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), are 33 de ani si este membru al Parlamentului din 2008. Daca va fi numit ministru, acesta il va inlocui pe Valerian Vreme, seful MCSI din septembrie 2010.

Pe de alta parte, daca va fi ales ca sef al MCSI, el va conduce una dintre cele mai dinamice si competitive domenii, o zona care in 2010 a avut o cifra de afaceri totala de circa 8,8 miliarde de euro, potrivit unui studiu al Institutului pentru Tehnica de Calcul.

De altfel, noul ministru va fi responsabil cu continuarea unor proiecte precum trecerea la televiziunea digitala terestra, informatizarea statului, cresterea penetrarii cu internet in special in zonele rurale si atragerea de noi investitori.

Cine este Razvan Mustea-Serban

„Iubesc oamenii si cred in idei si principii adevarate. Acestea au fost motivele pentru care am decis sa fac politica. Am hotarat sa fac acest pas pe usa din fata, adica confruntandu-ma cu un vot uninominal, primul de acest gen in istoria postdecembrista a parlamentarismului romanesc. Am castigat cel mai mare numar de voturi in colegiul in care am candidat si din anul 2008 sunt deputat de Vrancea”, spune Mustea-Serban pe blogul personal.

El se descrie ca fiind „un om de dreapta” .

„Cred cu tarie ca numai masurile de dreapta pot reaseza statul roman pe fundamente corecte din punct de vedere economic si juste din punct de vedere social”, explica deputatul.

Cel care ar putea prelua sefia Comunicatiilor este totodata lector universitar doctor la Universitatea Romano- Americana, de unde in 2010 a avut venituri de circa 52.000 de lei. Cariera de profesor si-a inceput-o ca preparator, ulterior fiind promovat ca asistent si lector universitar doctor. Printre cursurile predate de acesta pana acum se numara Leadership si cultura organizationala, Etica in afaceri si Management international.

„Cred ca educatia este cea mai solida investitie a unui om si ca profesor de business incerc sa le transmit si studentilor mei credinta ca timpul si eforturile investite astazi in educatie li se vor intoarce inzecit in viitor. Acesta este un sfat pentru investitorii pe termen lung, speculatorii n-au decat sa caute profituri rapide, dar sa-si asume riscurile unei pseudo-evolutii profesionale”, adauga Razvan Mustea-Serban .

In Parlamanent face parte din Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport. In acest mandat a luat cuvantul de 33 de ori, a avut 31 de declaratii politice, a avut 25 de propuneri legislative si 22 de interpelari si intrebari.

Profesor la Romano-Americana si colectie de ceasuri si bijuterii de 60.000 de euro

Acesta este casatorit si are doi copii.

In 2010, impreuna cu sotia sa, a avut venituri de aproape 115.000 de lei din indemnizatia de Parlamentar, salariul de profesor de la Universitatea Romano-Americana si indemnizatia de crestere a copilului incasata de sotie. De asemenea, cuplul Mustea-Serban a avut in 2010 venituri de circa 100.000 de lei din subinchirierea unor spatii comerciale, potrivit declaratiei de avere a acestuia.

Acestia au doua terenuri (unul in Bucuresti si unul in Voluntari-Ilfov), doua locuinte (una in Bucuresti si una in Voluntari) si un automobil Porsche cumparat in 2007. Locuinta si terenul din Voluntari-Ilfov au fost obtinute printr-o donatie in 2007.

Un lucru care atrage atentia in declaratia de avere a acestuia este o colectie de ceasuri si bijuterii in valoare de 60.000 de euro, aceasta fiind dobandita intre 1996 si 2010.

Sursa foto: www.razvanmustea.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri