Vanzarile mondiale de smartphone-uri au crescut cu 55% in ultimul trimestru al anului trecut, sustinute de cererea pentru iPhone 4S al Apple, care a compensat scaderile inregistrate de Research In Motion si Nokia, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei International Data Corporation (IDC), citate de Mediafax.
Livrarile au avansat la 158 milioane de aparate smartphone, de la 102 milioane in urma cu un an, fiind peste avansul de 40% anticipat de IDC, transmite Bloomberg.

Cererea pentru smartphone-uri creste pe masura ce preturile devin mai accesibile, iar utilizatorii sunt incurajati sa cumpere telefoane care permit navigarea pe Web si trimiterea de email-uri.

Apple a vandut 37 de milioane de iPhone-uri in trimestrul al patrulea, astfel incat compania si-a dublat profitul in perioada respectiva.

Pana la sfarsitul anului trecut, unul din trei telefoane vandute la nivel mondial a fost un smartphone, iar iPhone a jucat un rol major in cresterea vanzarilor acestor aparate, a declarat Ramon Llamas, analist la IDC.

Cota Apple pe piata mondiala de aparate smartphone a crescut in ultimele trei luni ale anului trecut la 24%, de la 16% in urma cu un an, compania recuperand prima pozitie pe piata de la Samsung Electronics, care devenise lider in trimestrul al treilea.

Samsung si-a marit cota de piata la 23% in trimestrul al patrulea, de la 9,4% cu un an in urma, potrivit IDC.

Nokia a inregistrat o scadere a cotei de piata de la 28% la 12%, iar Research In Motion de la 14% la 8,2%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri