Grupul german Deutsche Telekom, cel mai mare jucator de pe piata europeana a telecomunicatiilor, a raportat o reducere cu 43 la suta a profitului in trimestrul patru al anului trecut, acestea atingand nivelul de 1,18 miliarde de dolari (989 de milioane de euro), relateaza Bloomberg.
In acelasi timp, incasarile pentru trimestrul patru au atins nivelul de 15,5 miliarde euro, fiind cu 5,4 procente mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut. Pentru intregul an 2005, cresterea veniturilor a fost de 3,9 %, incasarile totale cifrandu-se la 59,6 miliarde euro.

Potrivit oficialilor germani castigurile companiei germane s-au redus in aceasta perioada din cauza operatiunilor de la T-Mobile , filiala britanica a grupului.

In ultima perioada, Kai-Uwe Ricke, directorul executiv al Deutsche Telekom a anuntat renuntarea la mai mult de 32.000 de locuri de munca in sectorul de telefonie fixa, in contextul in care competitori precum Vodafone ori Arcor au utilizat campanii de reduceri pentru a atrage cat mai multi clienti. Pentru a creste veniturile, Deutsche Telekom continua dezvoltarea unitatii T-Mobile, care detine jumatate din cifra de afaceri a intregului grup
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri