Potrivit Biroul central pentru statistica (KSH), piata de Internet din Ungaria numara la finalul anului trecut 907.263 de abonati, transmite Rompres
In trimestrul al patrulea 2005, numarul de abonati la Internet a crescut cu 22% comparativ cu perioada similara a lui 2004, si cu noua procente mai mult comparativ cu trimestrul al treilea 2005. Veniturile realizate din serviciile de Internet in perioada septembrie-decembrie 2005 s-au ridicat la 17 miliarde forinti (66,8 milioane de euro), in crestere cu 32 de procente comparativ cu perioada similara a lui 2004.

Numarul providerilor de conexiuni la Internet in Ungaria a crescut si el de la 96 firme la sfarsitul lui 2004 la 201 firme la sfarsitul lunii decembrie 2005. Cu toate acestea piata este una cu un grad inalt de concentrare, un numar de 17 firme controland aproximativ 90 la suta din toate abonamentele la Internet din Ungaria.

Prin comparatie, in luna ianuarie a acestui an, numarul utilizatorilor de internet din Romania a depasit 4,7 milioane, in crstere cu 8,7% fata de decembrie 2005, conform datelor serviciului de monitorizare a audientei pe internet, Trafic.ro, oferit de compania netBridge.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri