HP a anuntat noi tehnologii create de cercetatorii laboratorului HP din India (HP Labs India), ce urmaresc crearea de noi oportunitati pe pietele aflate in curs de dezvoltare.
Tehnologiile, care se adreseaza in special Indiei dar vizeaza si pietele Chinei, Rusiei si Braziliei, sunt proiectate pentru adaptarea sistemelor informatice la cerintele impuse de limbile neoccidentale, de infrastructurile unice, clientii si culturile indigene.

Unele din aceste tehnologii au fost prezentate in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc rcecent in Palo Alto.

Scopul nostru este sa ne ajutam clientii din intreaga lume prin imbunatatirea accesului la tehnologiile informationale si ale comunicatiilor, care raspund cel mai bine nevoilor lor, dar si cerintelor economice si ale societatii din care fac parte, spune Dick Lampman, prim vicepresedinte HP, cercetator si director al HP Labs. Credem ca astfel HP va beneficia de oportunitatile de castigare a unui nou miliard de clienti.

Laboratorul HP din India a fost infiintat in Bangalore cu patru ani in urma, aici dezvoltandu-se tehnologii destinate cu precadere solutionarii cerintelor societatii indiene. In India exista, de exemplu,18 limbi oficiale iar tastaturile conventionale nu sunt compatibile cu majoritatea acestora. Cercetatorii de la HP Labs India lucreaza in prezent la dezvoltarea unor metode de introducere a datelor pentru limbile indigene, astfel incat o mai mare parte din populatie sa poata beneficia de puterea sistemelor de calcul.

Cercetatorii creeaza de asemenea tehnologii care valorifica rolul televiziunii in India, ca mediu de comunicare in masa. Cu peste 130 de canale private disponibile, televiziunea are o putere de patrundere mult mai mare decat Internetul. In consecinta, cercetatorii de la HP Labs cauta modalitati de a completa transmisiile TV cu materiale tiparite asociate, care vizeaza educatia si alte domenii de maxima importanta.

Avem in vedere o multitudine de cerinte ale vastei societati indiene, spune Ajay Gupta, director al HP Labs India. Dorim sa luam in calcul nu doar tehnologiile adecvate, ci si factorii economici, culturali si sociali care aduc valoare clientilor nostri. In principiu, credem ca ceea ce invatam aici poate ajuta compania HP sa dezvolte tehnologii oriunde in lume.

Printre noile tehnologii anuntate se afla:

Tastatura gestica: Tastaturile traditionale, bazate pe alfabetul roman, nu sunt compatibile cu multe limbi din lume. Cercetatorii de la HP Labs India au creat o solutie care consta dintr-un creion si o tableta electronice, usor de invatat si utilizat, care ofera in acelasi timp avantajele stocarii si procesarii electronice a datelor.

Solutii bazate pe instrumente de scris pentru completarea formularelor: formularele de afaceri, administrative, educationale si de alt tip pot fi completate de mana din locatii aflate la distanta, folosind o gama variata de dispozitive bazate pe instrumente de scris. Cerneala digitala poate fi transmisa apoi catre o locatie centrala, unde textul scris de mana este convertit in text recunoscut de masina, pentru procesare si stocare.

Transmisii TV insotite de materiale tiparite: In tari precum China si India, televiziunea are o putere de patrundere mult mai mare decat Internetul, transmitand si continut educational sau alte informatii importante. Cercetatorii de la HP Labs India creeaza tehnologii care furnizeaza materiale tiparite sincronizate cu programele TV. De exemplu, programele educationale pot fi completate de documente tiparite pentru teste sau studii suplimentare. Materialul poate fi obtinut pe o imprimanta plasata langa televizor.

Centre educationale multimedia: cercetatorii de la HP Labs India lucreaza la o tehnologie care permite acces multimedia la programe educationale transmise la cerere in institutii de invatamant. Continutul educational audio-video este indexat cu informatii specifice, ce permit accesarea sau extragerea materialelor dintr-o biblioteca digitala de inregistrari video, atunci cand studentii au nevoie de ele.

Documente sigure tiparite pe hartie: Intr-o mare parte a lumii, serviciile publice sunt extinse catre orase mici si sate din zone indepartate prin Internet cafe-uri si nu prin birouri adminitrative locale. Problema o constituie necesitatea de a avea garantia ca, in absenta oficialilor locali, documentele transmise sunt autentice si nu pot fi falsificate. Cercetatorii de la HP Labs au creat un cod de bare care incorporeaza o semnatura digitala ce poate fi tiparita pe documentele sensibile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri