Alcatel Romania prezinta, in premiera, la CERF 2006, o solutie de transmitere a canalelor TV prin intermediul tehnologiei IP (Internet Protocol) - IPTV.
Aceasta tehnologie combina ingenios solutiile complete de transmitere a programelor TV cu comunicatiile de voce (voice call, video call etc) si accesul la Internet.

"Este o tehnologie care se poate adapta perfect pietei romanesti deoarece rata de penetrare a calculatoarelor in Romania este in jur de 15 la suta, iar cea a televizoarelor de aproape 100 la suta", a declarat Dan Bedros, presedinte director general al Alcatel Romania.

Caracteristicile IPTV asigura receptionarea unui numar nelimitat de canale TV la o rezolutie superioara si chiar crearea propriului "post de televiziune" personalizat, prin intermediul caruia un numar limitat si controlat de persoane pot crea si accesa o baza de date video. Tehnologia Alcatel se adreseaza in egala masura persoanelor fizice si comunitatii de afaceri, fiind un instrument util in dezvoltarea companiei si permitind comunicarea directa in timp real.

Raportat la potentialul pe care il ofera IPTV, aceasta solutie este mai ieftina decat tehnologia traditionala, permitand, de asemenea, configurarea unei game de servicii adaptate fiecarui client in parte. Suportul de transmisiuni este fie XDSL (Digital Subscriber Line), fie fibra optica, singura conditie fiind asigurarea unei latimi minime de banda de 10-20 megabiti.

Creata si dezvoltata in colaborare de specialistii Alcatel si Microsoft, solutia IPTV a fost implementata cu succes pe piata americana si cea vest-europeana, facand deja primii pasi si pe piata est-europeana.

La CERF 2006 Alcatel Romania prezinta, de asemenea, solutii performante dedicate atat corporatiilor –Managementul Comunicatiilor Integrate-, cat si marilor operatori de comunicatii mobile – UMTS (tehnologie 3G).

Alcatel furnizeaza solutii de comunicatii care permit furnizorilor de telecomunicatii, de acces Internet si firmelor, sa dispuna de mijloace de comunicare voce, date, video pentru clientii si angajatii acestora.

Alcatel isi consolideaza pozitia de lider in retele broadband fixe si mobile, aplicatii si servicii care permit clientilor sai sa-si valorifice propriile servicii pe piata broadband. Avand un nivel al vanzarilor de 13,1 miliarde de euro la nivel mondial in 2005, Alcatel opereaza in peste 130 de tari.

Compania Alcatel Romania a fost infiintata in 1991 si este furnizorul principal de echipamente de telecomunicatii pentru piata romaneasca. Activitatea industriala a companiei acopera toata gama de activitati din domeniul industriei hi-tech: cercetare-dezvoltare, fabricatie, instalare si intretinere, consultanta, marketing.

Alcatel Romania are in prezent peste 1.000 de angajati, dintre care 80 la suta cu studii superioare. Peste o jumatate sunt ingineri informaticieni care lucreaza in departamentul de dezvoltare software, iar specialistii in sisteme de telecomunicatie contribuie la realizarea de retele moderne in peste 80 de tari din intreaga lume
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri