Ce-a de XV-a Expozitiei internationale de tehnologia informatiei si comunicatii CERF 2006 si-a deschis, ieri, portile in prezenta ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, si a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, peste 150 de companii prezentand, in acest an, peste 550 de marci de produse si solutii it&c, expozitia desfasurandu-se in perioada 3 - 7 mai, la Complexul Expozitional Romexpo din Bucuresti.
"CERF poate sa contribuie la imbunatatirea mediului de afaceri si a domeniului IT&C din Romania, la actuala editie fiind prezentate solutii de viitor pentru o viata mai usoara in prezent", a declarat, miercuri, la deschiderea expozitiei ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy. Acesta a precizat ca presedintele Traian Basescu este nu numai un sustinator al acestui domeniu, ci si un utilizator frecvent al noilor tehnologii.

Aceasta editie a CERF se va desfasura pe o suprafata de 14.000 metri patrati, cu 20 la suta mai mare decat in 2005, ca o noua metropola tehnologica "Orasul digital" CERF, vizitatorii avand ocazia sa afle despre ultimele noutati tehnologice de la cei 3.000 de consultanti si specialisti prezenti la standurile expozitiei. De asemenea, vor putea fi vizualizate si testate in cadrul standurilor la CERF solutii inovatoare, in premiera pentru Romania.

"Este important ca acest oras digital prezentat in actuala editie a CERF sa se mute la sat pentru ca si acolo este nevoie de tehnologii moderne",a precizat ministrul comunicatiilor.

Organizatorii au amenajat in cadrul actualei editii a CERF WiFi Internet Zone, parcul orasului digital, dotat cu calculatoare si cu acces wireless la Internet.

Orasul Digital CERF este impartit in trei sectoare, primul reunind principalii operatori de telefonie, furnizori de servicii Internet si transfer de date, furnizori de echipamente si solutii in domeniul comunicatiilor, pe o suprafata de 4.600 mp. Cel de-al doilea - Sectorul IT Digital - este o sectiune dedicata producatorilor si distribuitorilor de echipamente, sisteme si solutii digitale, produse electronice, iar Sectorul Imaging, este dedicat fotografiei digitale, ambele aflandu-se in doua pavilioane cu o suprafata totala de 6.300 mp.

Una dintre premierele CERF este participarea cu stand propriu, la aceasta sectiune, a patru mari producatori mondiali, LG, Panasonic, Philips si Sony. CERF va cuprinde si Sectorul business to business (B2B), unde vor fi prezenti distribuitori IT, furnizori de solutii IT, software, servicii si aplicatii pentru companii din diverse domenii de activitate, pavilion expozitional cu o suprafata de 3.100 mp.

De asemenea, programul de conferinte CERF Business, cuprinde zile tematice, seminarii si prezentari comerciale, evenimente dedicate partenerilor, intalniri cu institutiile de reglementare in domeniu. Ziua comunicatiilor - organizata la data de 4 mai se afla la cea de-a X-a editie si va avea ca tema un deceniu de telecom in Romania.

Expozitia este deschisa intre orele 10,00 si 18,00 in zilele de 3 - 6 mai si intre 10,00 si 16,00 in ultima zi, 7 mai. Biletul de intrare costa 10 RON.

Organizatorii mizeaza in acest an pe un numar de 80.000 de vizitatori fata de 76.000 in 2005.

Presedintele Romaniei si minstrul comunicatiilor au vizitat intreaga expozitie trecand pe la cele mai importante companii de it&c si comunicatii din Romania.

In standul Orange vizitatorii vor putea testa, in perioada 3 - 7 mai, un intreg univers de aplicatii si servicii, vor putea accesa internetul prin serviciul Wireless broadband, vor putea testa serviciile 3G si videotelefonia, vor putea asista in premiera la demonstratii ale solutiei de e-mail push Orange mail Enterprise, care va fi disponibila odata cu lansarea 3G, si vor putea descoperi avantajele solutiei BlackBerry pentru e-mail mobil in timp real la viteza EDGE.

Orange va prezenta la CERF, in premiera, un nou serviciu dezvoltat in parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Romane si Alcatel, ce permite urmarirea traficului rutier de pe DN1 in direct pe telefonul mobil. Acest serviciu este in prezent in perioada de testare, urmand sa fie integrat in portalul Orange World in scurt timp.

Alte doua servicii prezentate in standul Orange sunt ghidul zonei - prin care se pot afla informatii detaliate despre punctele de interes dintr-o anumita zona - si monitorizare flota - serviciu dedicat clientilor companii, care permite vizualizarea pe harta Romaniei a pozitiei unuia sau mai multor angajati sau vehicule ale companiei, precum si traseul urmat.

In standul Orange vizitatorii vor putea accesa de pe telefonul mobil noul portal video din Orange World in care pot vedea 13 posturi de televiziune in direct. Tot in Orange World se pot viziona emisiuni tv inregistrate, seriale tv, stiri, videoclipuri, sport, muzica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri