Avangate, companie fondata de omul de afaceri Radu Georgescu (foto stanga) si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de solutii eCommerce pentru producatori de software, SaaS si servicii cloud, a fost achizitionata de catre Francisco Partners, unul dintre cele mai puternice fonduri de private equity din Statele Unite axate pe tehnologie.

Pentru a ajuta firmele eforturile inovationale, wall-street.ro organizeaza conferinta "Inovatia in IT&C", editia a treia. Inscrie-te aici pentru a participa la conferinta!

Cine a vandut: antreprenorul Radu Georgescu si 3TS Capital Partners, care a investit in 2011 patru milioane de euro prin 3TS Cisco Growth Fund pentru achizitia unui pachet minoritar din Avangate. 3TS Capital si Radu Georgescu au iesit complet din actionariatul Avangate, astfel incat Francisco Partners a preluat 100% din actiunile companiei.

Cine a cumparat: Francisco Partners, unul dintre cele mai mari fonduri private de investitii cu focus pe tehnologie.

Valoarea tranzactiei: confidentiala, dar fondul de private equity investeste de obicei 50 milioane de dolari in astfel de tranzactii, potrivit DowJones.com.

Pornind de la investitia romaneasca initiala, Avangate a cunoscut o crestere rapida, atragand peste 3.000 de producatori de software si servicii cloud din peste 100 de tari. In ultimii cinci ani, compania si-a extins prezenta in Statele Unite si Asia.

“Odata cu achizitia si infuzia de capital asigurata de Francisco Partners, vom accelera expansiunea globala a companiei si vom aduce oportunitati noi de avansare pentru angajatii din Romania si nu numai“, spune Carl Theobald (foto dreapta), CEO-ul Avangate.

Recent, Gartner Inc., lider mondial in cercetarea de piata in domeniul tehnologiei informatiei, a acordat Avangate distinctia de "Cool Vendor in E-Commerce". Compania a primit si alte numeroase recunoasteri internationale precum premiul CODiE pentru cea mai buna solutie de comert electronic si facturare "Best eCommerce and Billing Solution" si nominalizarea din partea revistei Red Herring in Top 100 cele mai inovative companii europene. In prezent, Avangate deserveste companii listate in Forbes 500, corporatii mari cat si IMM-uri.

In perioada urmatoare, vom extinde echipa din Romania si in curand vom anunta si noi pozitii importante la nivel international.

“Ne bucura acesta oportunitate si asteptam cu interes sa lucram impreuna cu Francisco Partners pentru a trece la urmatorul nivel de dezvoltare a companiei, noi produse si cresterea intregului business. In perioada urmatoare, vom extinde echipa din Romania si in curand vom anunta si noi pozitii importante la nivel international. In continuare, filiala Avangate din Bucuresti va juca un rol cheie in cresterea companiei”.

Pentru realizarea tranzactiei, Avangate a fost consiliata de Pagemill Partners, iar Francisco Partners de Navidar Group LLC. Edwards Wildman Palmer LLP a fost consultatul pe partea legala al Avangate, iar Shearman & Sterling LLP consultantul pe partea legala al Francisco Partners. Suma tranzactiei este confidentiala.

In 2011, Avangate a primit o investitie de circa 4 mil. de euro de la fondul de investitii 3TS Capital Partners. In urma tranzactiei, acestia din urma au cumparat un pachet minoritar de actiuni.

Avangate a fost infiintata in 2005, ca divizie a Gecad ePayment (actuala PayU) si furnizeaza companiilor de software solutii si servicii pentru a-si comercializa produsele online, precum si pentru a-si administra reteaua de distributie. Fondatorul companiei este omul de afaceri roman Radu Georgescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri