UPC Romania a anuntat luni retragerea sa din cadrul Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (A.C.C.) incepand cu data de 1 februarie 2014. Aceasta decizie a venit in urma reevaluarii, de catre UPC Romania, a strategiei A.C.C. si in urma analizarii activitatii din ultima perioada a Asociatiei.

“In acest context, dorim sa mentionam ca declaratiile recente ale domnului Radu Petric, Presedinte A.C.C., declaratii facute in numele asociatiei, nu sunt in acord cu pozitia UPC Romania si nu reprezinta punctul de vedere al companiei noastre”, subliniaza comunicatul oficial al operatorului telecom.

La randul sau, contactat de wall-street.ro, Radu Petric spune ca UPC Romania nu a oferit explicatii privind decizia si ca unicele declaratii au avut legatura cu Digi 24 si libertatea de retransmisie. Declaratiile au fost facute pentru PaginaDeMedia.ro.

In urma cu cinci zile, Radu Petric spunea ca “Nu vad in ce masura Digi 24 ar denatura interesele celorlalti operatori de cablu concurenti. Mi se pare absolut de neinteles aceasta problema. (…) De foarte multe ori CNA-ul tradeaza un partizanat”, a declarat Radu Petric pentru Paginademedia.ro, intrebat daca este necesar un punct de vedere din partea Consiliului Concurentei.

“Din moment ce s-a declarat liber la retransmisie (a intrat pe lista must-carry – n.r.), automat se califica pentru dreptul de a fi retransmis fara conditionari tehnice si financiare, in limita a 25% din grila de programe a unui cablist. Aici este vorba de politica fiecarui post de televiziune”, a spus Petric, subliniind faptul ca in cazul postului Digi 24 este o situatie “absolut normala” si ca in acest caz este vorba doar de aplicarea legii.

“Din moment ce Digi 24 apare pe pozitia 13 in lista must-carry, orice companie de cablu care are in grila sa cel putin 52 de canale trebuie sa puna pe lista si acest post de televiziune. Este vorba de aplicarea legii, aici nu incape nicio interpretare. Nu este nimic deosebit, este ceva absolut normal”.

UPC Romania nu a comentat asupra deciziei mai mult decat cele transmise in comunicatul oficial.

ACC nu a updatat pana in prezent site-ul, UPC Romania figurand ca membru al Asociatiei, alaturi de RCS&RDS, Nova Sat, Digital Cable Group sau Cable Vision.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri