Romania este o tara foarte buna pentru start-up-uri datorita costurilor scazute, dar si a oamenilor bine pragatiti, in special in domeniul tehnologiei, a declarat pentru wall-street.ro, John Stuart, CEO al filialei locale a PTC, o companie americana de design 3D de produs si tehnologie CAD (computer-aided design) care lucreaza pentru clienti precum NASA, Airbuss sau Rolex.

„Tara voastra este foarte buna pentru start-up-uri, e un loc excelent in care sa incepi o afacere. Este usor sa integrezi companii, costurile sunt relativ mici, iar oamenii sunt foarte bine pregatiti, mai ales in domeniul tehnologiei”, a afirmat managerul.

John Stuart are o experienta de aproximativ 30 de ani in domeniul tehnologiei si lucreaza pentru PTC din 1992. El se afla la conducerea biroului din Romania din decembrie 2008, de la deschiderea acestuia. A gestionat operatiunile locale timp de doi ani din Bucuresti, insa in prezent locuieste in America.

PTC este companie americana de software, fondata in 1985, care realizeaza design 3D de produse, Mai exact, diferite obiecte precum periute de dinti, manusi, masini, sau telefoane mobile fiind proiectate si vizualizate prin softul PTC – Creo.

Producatorul, cu venituri de circa 1,3 miliarde de dolari in anul fiscal precedent (finalizat in septembrie), are peste 6.000 de angajati in 30 de tari. In jur de 480 de milioane de dolari din veniturile companiei sunt realizate la nivel european.

Seful PTC Romania nu a precizat care este cifra de afaceri a filialei locale.

Numar dublu de angajati in 2-3 ani si inca 15-20 de oameni in urmatoarele trei luni

In Romania PTC are 104 angajati care se ocupa de partea de vanzari si suport pentru clienti, acestia oferind servicii in 10 limbi straine. Angajatii sunt impartiti in 17 departamente precum financiar, vanzari, suport global, educatie, servicii globale. De asemenea, 90 dintre cei aproximativ 100 de angajati lucreaza pentru proiecte europene, iar restul pentru clienti din toata lumea (o parte dintre ei ofera solutii de business intelligence catre SUA).

De asemenea, in urmatoarele trei luni compania vrea sa angajeze 15-20 de agajati, dintre care jumatate sa ofere suport tehnic. La nivel global, PTC are 450 de angajati in zona de suport tehnic, iar cei zece care urmeaza sa fie angajati in Romania pana in vara sunt primii specialisti pe acest segment la nivel local.

“Pentru angajatii din zona tehnica ne intereseaza oamenii care au cunostinte de computer si de matematica”, spune John Stuart.

Managerul PTC adauga ca producatorul american de software si-ar putea dubla numarul de angajati din Romania in urmatorii doi-trei ani.

Romania, o tara care ii sustine global

“Romania este o tara pe care o vedem sustinandu-ne la nivel global. Aici ne este usor sa gasim oameni care stiu bine limbi straine, atat in ceea ce priveste scrisul cat si vorbitul. De asemenea, cunosc excelent partea de gramatica, ceea ce nu este un lucru foarte intalnit in alte tari", mai afirma Stuart.

Deocamdata producatorul american nu dezvolta software in Romania, insa John Stuart spera ca acest lucru sa se intample in urmatorii ani. Dar pentru aceasta, PTC ar trebui sa achizitioneze o companie la nivel local.

“Cand cumperi o companie, de fapt cumperi oameni si trebuie sa mergi dupa ei, trebuie sa mergi acolo unde sunt acestia”, afirma Stuart.

PTC Romania are in jur de 70 de clienti in Romania, printre care Lufkin Industries, Makita, Faist Mekatronic, Emerson, Continental Automotive, Elba Timisoara, Doosan Doosan IMGB Bucuresti si Compa.

De asemenea, angajatii PTC Romania lucreaza cu un procent important dintre cei aproximativ 10.000 de clienti la nivel european, insa managerul PTC nu a afirmat despre cate companii este vorba. Mare pondere dintre angajati lucreaza ca analisti de business pentru Europa, dar sunt si ingineri romani care ofera servicii catre Airbuss, NASA, Audi, Volvo, BMW, IKEA Ferrari, Sony, Nokia, Bosch, Rolex.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri