Grupul american de informatica Hewlett-Packard (HP) intentioneaza sa inchida mai multe sucursale din toata lumea, pentru a reduce din cheltuieli, in cadrul unui plan de restructurare care include 10 la suta din angajati, adica 14.900 de persoane, informeaza Rompres.

HP a anuntat un program de patru ani prin care vrea sa se asigure ca 'locurile de munca din toata lumea sunt in concordanta cu necesitatile afacerii'. Programul este destinat reducerii costurilor imobiliare prin concentrarea sutelor de sucursale HP intr-un numar mai mic de centre strategice.

Banii economisiti odata cu restructurarea vor fi destinati atat infrastructurii tehnologice a noilor centre operative, cat si productivitatii si identitatii marcii. Noile centre de lucru vor beneficia de mai mult spatiu public pentru a imbunatati colaborarea intre angajati. Initiativa face parte din masurile de restructurare anuntate pe 19 iulie anul trecut, destinate simplificarii structurii grupului, reducerii costurilor si imbunatatirii serviciilor prestate.

Aceasta restructurare include disponibilizarea a 14.900 angajati intr-un an si jumatate, cu care compania va castiga 1.900 milioane dolari (1.580 milioane euro) pe an incepand din 2007. Restructurarea va afecta angajatii cu contract pe perioada nedefinita. incepand din 2007, HP va castiga 1,600 milioane dolari (1.335 milioane euro) in materie de salarii si forta de munca si 300 milioane dolari (250 milioane euro) din incasarea dobanzilor. Pentru 2006 corporatia spera ca profitul sa se situeze intre 900 si 1.050 milioane dolari (750 si 875 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri