In 2004, tranzactiile de plata online in si din Romania pe carduri Visa au crescut substantial, demonstrind ca romanii au tot mai multa incredere in aceasta metoda.
Conform datelor publicate ieri de Visa International, cifra totala de vinzari pentru anul 2004 arata ca, in Romania, comertul electronic derulat prin intermediul cardurilor Visa a depasit 5,7 milioane USD, detinatorii de carduri Visa romani si straini efectuind peste 41.000 tranzactii de cumparare prin intermediul Internetului, in si din Romania. Cea mai spectaculoasa crestere inregistrata in anul 2004 s-a produs in luna decembrie, cind detinatorii de carduri Visa au preferat sa isi utilizeze cardul pentru a face cumparaturi online mai mult decit in oricare alta luna a anului. Astfel, valoarea totala a vinzarilor realizate online in decembrie a atins peste un sfert (28%) din suma totala cheltuita online in tot anul 2004. Datele facute publice de Visa International arata ca, anul trecut, detinatorii de carduri Visa din Romania au cheltuit 4,6 milioane USD pentru a cumpara bunuri si servicii prin Internet, in magazinele virtuale din Romania si din strainatate, valoarea medie a unei tranzactii fiind de 135 USD. Aceste cifre reprezinta o crestere substantiala fata de datele corespunzatoare anului 2003, numarul si valoarea tranzactiilor pe Internet prin intermediul cardurilor Visa crescind cu 193%, respectiv cu 226%. Americanii au fost cei mai mari cheltuitori in magazinele virtuale romanesti, reprezentind 75% din cifra totala a cheltuielilor.

Magazinele online raporteaza cresteri semnificative

Faptul ca romanii au inceput sa cumpere tot mai mult prin intermediul Internetului se vede si din vinzarile realizate de magazinele on-line. Spre exemplu, firma Spot Digital, care gazduieste magazine online Digital Word, specializat in produse electrice si IT a inregistrat anul trecut o crestere a vinzarilor de aproximativ 20% fata de anul 2003. Vinzarile online in Romania au inceput sa functioneze tot mai bine. Cel mai bine s-au vindut echipamentele multimedia, aparatele foto digitale sau cele audio-video, ne-a spus Paul Hrehorciuc, directorul general ar firmei. De asemenea, desi la inceput de drum in ceea ce priveste comertul electronic, managerii de la Oferta Stil XXI, magazin virtual ce comercializeaza produse de papetarie si aparatura de birou, estimeaza pentru anul acesta o triplare a comenzilor.

Alerta de securitate

Din 5 ianuarie a.c., un grup de hackeri a demarat o campanie de phishing indreptata impotriva Visa International. Peste 20 de milioane de e-mail-uri au fost trimise pentru a invita posesorii de carduri Visa sa se inroleze in sistemul Verified by Visa - informeaza no-cash.Hackerii sint extrem de periculosi prin inventivitatea lor. Ei au reusit sa copieze in cele mai mici detalii pagina Visa. Mai mult, pina si serverul de la care sunt trimise email-urile este foarte atent ales: http://usa.visa.com/ personal/security/vbv, a declarat Madalin Matica, director Dot Commerce Romania. Prin completarea datelor solicitate, posesorii cardurilor care primesc un astfel de email risca sa ramina fara bani in cont. Noi am lansat aceasta alerta de securitate intrucit mesajele sint trimise si in Romania, a adaugat sursa citata. Pina in prezent, Visa nu a avut nici o reactie, desi sase agentii de prevenire a fraudelor din SUA au trimis alerte de avertizare a posesorilor de card.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri