Nu fii surprins daca vei incepe sa vezi mai multi oameni cu tablete decat cu laptop-uri – un raport facut public luni spune ca ceea ce a prezis co-fondatorul Apple, Steve Jobs, ca tabletele vor depasi vanzarile de computere, se va adeveri pana in 2015, scrie presa internationala.

Gartner spune ca livrarile totale de tablete vor creste de la 256 de milioane in 2014 la aproape 321 de milioane anul viitor. De cealalta parte, livrarile de desktop-uri si laptop-uri se vor reduce de la 276 de milioane anul acesta la mai putin de 262 de milioane in 2015.

2015 va deveni astfel primul an in care se vor comercializa mai multe tablete, o schimbare foarte importanta in piata. Steve Jobs prezicea aceasta schimbare in 2010, odata cu prezentarea iPad-ului intr-una dintre ultimele sale aparitii in public.

Pietele emergente si interesul din ce in ce mai ridicat in device-uri cu preturi reduse duc la cresterea pietei, spune Ranjit Atwal, director de cercetari la Gartner. El considera ca se vor lansa din ce in ce mai multe tablete la preturi de sub 100 de dolari. Mai mult, clientii vor fi interesati de tablete cu ecrane din ce in ce mai mari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri