Traim intr-o Europa care, ne place sa credem, este unita – trecem cu usurinta dintr-o tara in alta si, de cele mai multe ori, ne conectam la Internet mobil pentru a comunica. Vitezele in tarile Uniunii Europene difera mult si este bine de stiut unde sa te astepti la un browsing bun si unde lucrurile lasa de dorit.

Wall-Street.ro a realizat, pe baza Net Index Explorer, un top al vitezelor medii la Internet mobil al tarilor membre UE. Net Index Explorer este un sistem care ia in calcul milioane de conexiuni si reprezinta standardul global in masurarea vitezelor la Internet mobil si broadband, adunand informatii zilnic si procesand mii de servere de pe Glob.

Din cele doua grafice se poate observa cum cel mai rapid Internet mobil il au statele Luxemburg (cel mai probabil datorita marimii mici si implicit a acoperirii eficiente - n.r.), urmat de Danemarca, cu o medie masurata de 19,8 Mbps, Franta cu 17,8 Mbps, apoi Slovenia si Belgia, ambele cu putin peste 17 Mbps. Romania, una dintre tarile cu cele mai buni conexiuni broadband din lume, se situeaza la mijlocul clasamentului in ceea ce priveste viteza medie a conexiunilor mobile, cu o viteza de download de 12,9 Mbps, peste state precum Ungaria, Portugalia, Italia, Irlanda, Marea Britanie, dar sub Polonia, Slovacia, Grecia sau Olanda.

Mai jos, vezi care sunt mediile vitezelor la Internet mobil in capitalele UE.

* Pentru capitala Ciprului, Nicosia, nu exista date suficiente pentru un rezultat relevant.

* Pentru Luxemburg si Praga nu exista date suficiente pentru rezultate relevante.

Capitalele cel mai bine conectate la Internet mobil sunt Helsinki, cu o viteza medie de download de 27.4 Mbps, urmata de Paris, 24,5 Mbps, Bratislava, 22.7 Mbps si Copenhaga, cu 22 Mbps. Bucurestiul se situeaza ceva mai bine in topul capitalelor decat al statelor, cu o viteza medie de 18,5 Mbps.

Ca o comparatie, in SUA vitezele medii de download mobil sunt de 12,4 Mbps, sub majoritatea celor din UE.

Pe piata locala, Orange, Vodafone si Telekom Romania concureaza pentru cel mai rapid Internet 4G; citeste aici o analiza a vitezelor, ofertelor si acoperirii oferite de cei trei concurenti.

Sursa foto: Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri