Ai fost vreodata invidio(a)s(a) pe viteza la Internet a “vecinilor” tai din orasul apropiat? Ai fost vreodata frustrat(a) de faptul ca nu ai acoperire intr-o anumita regiune a tarii? Diferenta vitezelor intre orasele majore din tara este destul de mare; wall-street.ro iti prezinta vitezele medii din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara sau Brasov.

Topul realizat se bazeaza pe informatiile pe baza Net Index Explorer, un sistem care ofera informatii privind vitezele medii la Internet mobil si broadband. Net Index Explorer este un sistem care ia in calcul milioane de conexiuni si reprezinta standardul global in masurarea vitezelor la Internet mobil si broadband, adunand informatii zilnic si procesand mii de servere de pe Glob.

Vitezele broadband

Bucuresti este, poate previzibil, orasul cu vitezele medii cele mai mari la Internet broadband – 74,4 Mbps. Cu toate acestea, daca e sa luam in calcul localitati de mici dimensiuni, orasul Bragadiru (circa 15.000 de locuitori) din Judetul Ilfov are o viteza medie a Internetului broadband de 166,13 Mbps. Acesta este urmat de Resita (121,4 Mbps) si de Deva (87,5 Mbps).

Ramanand insa in sfera oraselor resedinte de judet, pe locul doi se afla Cluj-Napoca, cu viteze de 68,9 Mbps iar pe locul trei se afla Iasiul, cu 64,66 Mbps.

Vitezele la Internet mobil: Otopeni detroneaza Bucurestiul

In ceea ce priveste vitezele la Internet mobil, orasul Otopeni (circa 13.000 locuitori) se situeaza pe primul loc, cu 28 Mbps. Otopeni este urmat de Bucuresti, cu 18,8Mbps si, pe locul trei, la mica distanta, Cluj-Napoca (18,3 Mbps).

La nivel de cartiere din Bucuresti, Pipera este cea mai bine acoperita regiune, cu o viteza medie la Internet mobil de 32,7 Mbps. Acest lucru este de altfel destul de previzibil, avand in vedere faptul ca Orange Romania are acolo un sediu, dar si datorita aglomerarii de birouri din zona. Baneasa se situeaza pe locul doi, cu viteze mobile medii de 24,2 Mbps iar Floreasca se afla pe locul trei, cu 23,3 Mbps.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri