Economist Intelligence Unit(EIU) și-a publicat raportul pentru anul 2023 referitor la orașele la nivel global în care trăiești cel mai bine. Indicatorul The Global Liveability Index 2023, al celor de la Economist Intelligence Unit, plasează trei orașe din Europa în top 10, restul locurilor fiind ocupate de către orașe din Australia, America de Nord, dar și Noua Zeelandă. Apăsați pe vezi butonul „Vezi Prezentarea” de mai jos pentru a parcurge topul.

Un oraș din Europa se clasează pe primul loc în acest top. Este vorba de Viena, capitala Austriei, care s-a clasat și anul trecut pe prima poziție în topul celor de la Economist Intelligence Unit(EIU).

Apasă AICI pentru a vizualiza TOP 10 orașe în care trăiești cel mai bine.

Realizatorii raportului au situat Viena pe primul loc datorită „combinației câștigătoare” dintre stabilitate, o cultură bună, entertainment, infrastructură bună, educație exemplară și servicii medicale.

Întreg topul a fost realizat analizând 172 de orașe la nivel global în funcție de elementele prezentate mai sus.

Ce-i drept, Viena a ocupat prima poziție de mai multe ori în ultimii ani în acest top, făcând o mică pauză din cauza pandemiei.

Conform celor care au realizat raportul, orașele din zona Asia-Pacific au înregistrat cele mai bune evoluții față de ediția de anul trecut, în timp ce orașele din Vestul Europei au corobât câteva poziții din cauza lipsei de „stabilitate”, observată în ceea ce privește indicatorul cu același nume. Se menționează în raport că protestele privind condițiile economice au dăunat scorului înregistrat de acestea. Două exemple fiind Amsterdam și Frankfurt, care au părăsit top 10, scrie CNBC.com.

Apasă AICI pentru a vizualiza TOP 10 orașe în care trăiești cel mai bine.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri