Achiziția de locuințe necesită un efort financiar mare chiar și când ne gândim la locuințele ieftine, dar există orașe pe mapamond unde 1 milion de dolari nu-ți asigură nici măcar un spațiu decent de locuit.

Potrivit companiei Knight Frank, la nivelul anului 2023, Monaco era cel mai scump oraș în care să-ți cumperi o locuință, prețurile pentru proprietățile premium ridicându-se la cote descurajante chiar și pentru bogații lumii.

Cu 1 milion de dolari, în Monacopoți cumpăra, în medie, circa 16 mp, dacă vrei o locuință premium într-o zonă dezirabilă a orașului, relatează BusinessInsider, care citează datele din cel mai recent raport realizat de Knight Frank.

Asta înseamnă un preț de 62.500 de dolari/mp de locuință premium.

Pe locul 2, la o distanță nu foarte mare, se află Hong Kong, unde, la cele mai scumpe prețuri, poți cumpăra doar 22 mp de locuință premium cu 1 milion de dolari, ceea ce ar însemna circa 45.455 de dolari pe metru pătrat.

Podiumul celor mai scumpe piețe imobiliare este completat de Singapore, unde, la aceeași parametri, poți cumpăra doar 32 de metri pătrați de locuință, adică în jur de 31.250 de dolari/mp.

Top 10 este închis de orașul australian Sydney unde, cu 1 milion de dolari, poți cumpăra circa 43 mp de locuință la prețurile cele mai mari din oraș.

Oraș

Suprafață în metri pătrați

Monaco

16

Hong Kong

22

Singapore

32

Londra

33

Geneva

34

New York

34

Los Angeles

38

Paris

40

Shanghai

42

Sydney

43

Miami

60

Tokyo

64

Dubai

90

Madrid

96

Mumbay

103

(Sursa datelor: Knight Frank)

Datele Knight Frank arată că în 13 orașe dintre cele scumpe din lume, cu 1 milion de dolari nu poți cumpăra un apartament sau o casă cu o suprafață mai mare de 90 mp.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri