Angajații și freelancerii care lucrează remote și care s-au plictisit de sufrageriile lor și casele lor după acești ani în care au fost nevoiți să-și apere sănătatea stând acasă, au acum nenumărate destinații din care pot lucra. Nu mai este nicio surpriză a faptului că există un număr tot mai mare de oameni dornici să experimenteze un stil de viață specific expaților sau nomazilor digitali, mai ales că unele destinații te și plătesc să te muți acolo.

Pentru mulți, însă, deși mutarea în străinătate aduce satisfacții uriașe, întregul proces se poate dovedi unul extrem de stresant și mai ales costisitor. Însă banii ar putea să nu fie o problemă dacă te muți într-un oraș în care ești și plătit doar pentru că ai decis să stai acolo.

Persoanele care se află în căutarea unei vieți de nomad digital sau de expat, dar cu un buget redus, pot ucide doi iepuri dintr-o lovitură. Aceste destinații unice oferă un stimulent financiar pentru presoanele care decid să se mute acolo.

Jonathan Merry, CEO MoneyTransfers.com

Experții de la MoneyTransfers.com au întocmit o listă cu locurile din întreaga lume care oferă în prezent granturi și stimulente financiare pentru persoanele și familiile care doresc să se mute acolo. Iată care sunt acestea:

1. Vermont, SUA

Statul Vermont din Statele Unite ale Americii oferă un program numit Remote Worker Grant Program, destinat angajaților care lucrează remote. Cei care sunt eligibili pot primi până la suma maximă de 7.500 de dolari. Cu toate acestea, dezavantajul este că nu veți primi grantul până când nu vă relocați și până când nu completați o serie de mai multe acte care să dovedească mutarea, scrie traveldailymedia.com.

Vermont SUASursa foto: Unsplash

2. Curtis, Nebraska, SUA

Rural Workforce Housing Fund (RWHF) oferă granturi competitive pentru organizații de dezvoltare non-profit care administrează fonduri de investiții în locuințe pentru forța de muncă în Curtis, Nebraska. Pentru a crește oferta de locuințe pentru forța de muncă ce aparține de comunitățile rurale din Nebraska și pentru a reduce costurile, aceste fonduri sunt investite în proiecte eligibile.

3. Albinen, Elveția

Satul pitoresc Albinen din Elveția oferă stimulente financiare pentru a atrage noi rezidenți. Autoritățile locale oferă granturi de până la 70.000 franci elvețieni per familie, pentru mutarea în sat.

Albinen, ElvetiaSursa foto: Unsplash

4. Griegos, Teruel, Spania

Situat în regiunea Aragón din Spania, între Madrid și Valencia, frumosul sat Griegos oferă stimulente financiare familiilor (care au copii) care se stabilesc în zonă.

5. Sicilia, Italia

Unele orașe din Sicilia, Italia, au introdus diverse inițiative pentru a atrage noi rezidenți. De altfel, țara este renumită pentru astfle de stimulente pe care le oferă angajaților străini care sunt dispuși să se mute în mai multe regiuni pentru a ajuta la repopularea unor sate sau localități. Unul dintre cele mai frumoase sate din Sicilia și chiar din toată Italia este Petralia Soprana, așezare care a scăzut sub 3.000 de locuitori în ultimii ani. Aici au fost introduse stimulente pentru a reduce efectul pe care îl are depopularea asupra comunității și economiei locale.

Sicilia, ItaliaSursa foto: Unsplash

6. Presicce-Acquarica, provincia Lecce

Presicce-Acquarica, în sudul Italiei, cuprinde orașele Presicce și Acquarica del Capo. Pentru noii rezidenți, Presicce-Acquarica oferă în prezent granturi de până la 30.000 de euro.

7. Candela, Italia

La câteva ore de Napoli, în provincia Foggia, Candela găzduiește aproximativ 2.700 de oameni și este un alt mic sat italian care resimte efectele negative ale depopulării. Primarul orașului oferă între 800 de euro (pentru cei singuri) și 2.000 de euro pentru familii pentru a se stabili acolo.

8. Chile Start-Up Programs

În timp ce multe dintre destinațiile europene care vă vor plăti să locuiți acolo pot părea mai mult orientate către familii, Chile este o destinație ideală pentru antreprenorii aflați la început de drum și pentru nomazii digitali. Programul Start-Up Chile oferă granturi pentru trei programe separate.

9. Granturi irlandeze pentru start-up-uri

Irlanda este o altă țară care investește în antreprenoriat prin stimulente financiare. Enterprise Ireland este un program disponibil expaților din întreaga lume, oferind business-urilor stimulente de mii de euro, dar și credite.

10. Comunități offshore din Irlanda

Proprietarii care nu sunt afaceri pot fi, de asemenea, plătiți pentru a se muta în Irlanda. 23 de insule izolate sunt incluse în programul care oferă oamenilor 80.000 de euro să se stabilească acolo.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri